Vouchere de vacanță și pentru românii care lucrează la privat. Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

de | 07.06.2023 08:26 | Știri, Lifestyle, Național

Veste bună pentru salariații din mediul privat care vor putea primi și ei vouchere de vacanță date de angajator.

Senatorii au adoptat tacit un proiect de lege prin care angajații vor beneficia de tichete în valoare de 1.450 lei.

Astfel, 4,2 milioane de salariați din sectorul privat vor putea primi, începând cu 1 ianuarie 2024, vouchere de vacanță.

Ele vor putea fi acordate până pe 21 decembrie 2026 tuturor angajaților din mediul privat care au un contract individual de muncă.

În cazul celor care sunt angajați în mai multe locuri, aceștia trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească aceste vouchere, potrivit observatornews.ro

Ele sunt în valoare de 1.450 de lei și se acordă de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz.

Impactul bugetar este de peste 6 miliarde de lei, dar potrivit estimărilor în jur de 60-65% din această sumă se va întoarce la bugetul de stat prin TVA, taxe şi impozite.

Proiectul care a trecut tacit de Senat are ca scop eliminarea discriminării care are loc între cele două tipuri de angajați, cei din sectorul public și cei din sectorul de stat, dar și impulsionarea economiei, industriei Horeca şi turismului.

Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce practic în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ)”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În prezent, acordarea voucherelor de vacanță în mediul privat este opțională.

sursă foto Manager.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Motociclist mort după ce a fost lovit de un șofer de 19 ani, băut și fără permis! Tânărul a fugit de la locul accidentului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole