Coaliția definitivează astăzi lista pentru europarlamentare

de | 21.03.2024 10:35 | Național, Politic

Astăzi conducerile PSD şi PNL se reunesc pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare. Astfel, potrivit informațiilor din presa națională liberalii se reunesc de la ora 15:00 în Biroul Politic Naţional, în timp ce social-democraţii au Consiliul Politic Naţional, de la aceeaşi oră. Printre numele vehioculate până în acest moment pe listă s-ar regăsi două argeșence: Alina Gorghiu și Simona Bucura-Oprescu, ambele ocupând în acest moment funcția de ministru la Justiție, respectiv la Muncă.

Deocamdată, se pare că lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de o femeie independentă politic, Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care a şi renunţat deja la funcţie. Următoarele 10 locuri considerate eligibile ar urma să fie ocupate alternative, ”unu la unu”, de câte un reprezentant al celor două partide ale coaliţiei, iar locul al doilea revenind unui social-democrat. După poziţia a 11-a, locurile ar urma să fie ocupate după principiul ”doi la unu”, doi reprezentanţi ai PSD fiind urmaţi de un liberal. De menționat mai este și faptul că ordinea nu este încă stabilită clar. Conform variantelor vehiculate, lista liberalilor este deschisă de Rareş Bogdan, urmat de Dan Motreanu, Siegfried Mureşan, Adina Vălean, Alina Gorghiu, Daniel Buda, Vasile Blaga. De cealaltă parte, lista PSD îi includea, în ordine, pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Vasile Dîncu, Victor Negrescu, Maria Grapini, Dragoş Benea, Simona Bucura-Oprescu, Titus Corlăţean.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook screenshot

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Cîrstoiu: ”Împreună vom învinge un oraș bolnav și-l vom face sănătos”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | europarlamentare | PNL | PSD | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole