Coaliția PSD – PNL și-a stabilit candidații. Iată lista la europarlamentare!

de | 21.03.2024 19:59 | Național, Politic

Astăzi, conducerile PSD și PNL s-au reunit pentru a vota lista comună pentru alegerile europarlamentare. Odată cu retragerea Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, care ar fi trebuit să fie pe primul loc, toți candidații celor două partide urcă un loc pe listă. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că astăzi s-a validat în Consuiliul Politic Național peste 95% dintre candidații de la Consiliile Județene și primarii de municipii și reședință de județ: Am validat primii de pe lista de europarlamentare, urmând săptămâna viitoare să vină și diferența de candidați după ce primim și rezultatele sondajelor de opinie”.

Lista PSD

Lista aprobată joi de Consiliul Politic Naţional al PSD cuprinde următorii candidați: Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea Larisa Blănari, Florian Valentin Sălăjanu, Mădălina Lazăr.

În ceea ce privește retragerea Ramonei Chiriac din fruntea listei PSD-PNL la europarlamentare, Mircea Ciolacu a precizat: ”Dna Ramona Chiriac a anunțat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de dna Ramona Chiriac care a și anunțat public de ce a făcut acest lucru”.

Nu am avut o discuție (n.r. – cu Ramona Chiriac) privind comisarul României. Această discuție va trebuie, în primul rând, să o am cu președintele României, deoarece conform deciziei CCR, președintele este reprezentantul României în Consiliul European unde se decid comisarii și funcțiile de comisari. România nu știe în acest moment ce portofoliu de comisar va avea. Întâi se negociază portofoliu în cadrul Consiliului și reprezentantul României este președintele și pe urmă, cu adevărat, coaliția hotărăște persoana cea mai potrivită pentru a reprezenta România la Comisia Europeană. Cred ca prin octombrie anul viitor va fi această desemnare”, a mai explicat liderul PSD.

Lista PNL

Totodată, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că lista PNL pentru alegerile europarlamentare este formată dintr-o echipă de oameni performanți, serioși și care au dovedit că pot obține rezultate pentru România și pentru români. Astfel, lista cuprinde următorii candidați:  Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Adina Ioana Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Falcă Gheorghe, Virgil Popescu, Alexandru Muraru și Mara Mareş.

Am votat în Biroul Politic Național și Alianța pentru alegerile europarlamentare, pe care o vom valida în Consiliul Național de duminică. Aceasta este una pentru stabilitate și dezvoltare. Am lăsat deoparte diferențele politice pentru ca România să aibă o voce mai puternică în Europa. Pentru a obține un sprijin mai mare pentru fermierii români, pentru a absorbi mai multe fonduri europene, pentru a avea drumuri mai bune și mai sigure și pentru a realiza investiții în domenii-cheie, cum sunt sănătatea sau educația.

Totodată, azi, în ședința BPN, am votat candidatul pentru Primăria Capitalei – pe medicul și profesorul Cătălin Cîrstoiu – dar și o parte dintre candidații PNL pentru alegerile locale. Aleșii locali liberali au dovedit că sunt cei mai buni gospodari ai fondurilor europene, modernizând comunitățile locale și dezvoltând România”, a precizat președintele PNL Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Sursă foto: Facebook screenshot

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Candidează Alina Gorghiu? ”Miniștrii nu au această posibilitate de candidatură pe lista de europarlamentare”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: europarlamentare | PNL | PSD

Ultimele articole