Cod galben de ceață în Argeș

de | 22.02.2024 08:00 | Județean, Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi mai multe avertizări cod galben de ceață densă, care afectează atât județul Argeș, dar și Capitala și alte județe din țară.

Până la ora 09:00, în Argeș este semnalată ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Vizate de această avertizare sunt următoarele localități: Slobozia, Căldăraru, Miroși, Popești, Ștefan cel Mare, Râca.

Pleci la drum? Iată cum se circulă în țară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Însă în mai multe județe ale țării se circulă în condiții de ceață. Este vorba despre județele: Alba, Arad, Argeș, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Potrivit sursei citate, este semnalată ceață și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea, cu vizibilitate de aproximativ 200 metri, pe alocuri de 100 metri.

Recomandările polițiștilor rutieri

Pentru o circulație în siguranță pe timp de ceață, sfătuim conducătorii auto să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să ruleze cu atenție sporită și viteză redusă, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să se asigure temeinic înainte de schimbarea direcției și să evite manevrele riscante!”, recomandă polițiștii rutieri

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un șofer din Mioveni a fost dat în judecată, după ce a condus beat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole