Cod galben de ploi torențiale și caniculă până duminică seara!

de | 29.07.2022 12:33 | Eveniment, Județean, Știri

Meteorologii de la ANM au emis, astăzi, 29 iulie, o atenţionare de cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică temporar accentuată care va fi valabilă până cursul serii de duminică seara. Codul galben va fi activ în peste trei sferturi din ţară.

În cazul de față, pentru perioada 29 iulie, ora 12:00 și 31 iulie, ora 22:00, perioadele de instabilitate atmosferică vor avea loc în plan local în Transilvania, Banat şi Oltenia, precum şi în noaptea de vineri spre sâmbătă în Moldova şi nordul Dobrogei.

Astfel, meteorologii preconizează fenomene accentuate precum averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. De asemenea, în plan local, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

Nu scăpăm nici de codul galben de caniculă, care se va resimți pentru zilele de vineri și sâmbătă în vestul și în sudul țării. De asemenea, acesta se va intensifica în după-amiaza zilei de sâmbătă, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi între 33 și 37 de grade.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu a participat la ceremonia Imnului Național al României!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: