Lucrările de asfaltare continuă în Moșoaia cu 2 artere de interes

de | 29.07.2022 12:07 | Știri, Administrație, Rural

Acum și locuitorii de pe str. Drumul Morii din comuna Moșoaia vor circula pe un drum asfaltat. Pe o lungime de 325 metri, cât ține linia caselor, s-a amenajat terasamentul drumului și s-a turnat covor bituminos, fiind pentru prima dată când această arteră este asfaltată. După cum ne-a declarat viceprimarul Adrian Frîntură, lucrările sunt finalizate, zilele acestea realizându-se marcajele rutiere, plus montarea semnalisticii specifice.

Administrația locală coordonată de edilul liberal Ion Necula derulează și o altă investiție, mai amplă, pe str. Principală din satul Hințești. Este vorba de modernizarea a 3,6 km de drum. Strada a fost deteriorată în perioada în care s-a introdus rețeaua de canalizare și s-au făcut branșamentele, iar acum a venit momentul reparațiilor.

adrian Drintura mosoaia - Lucrările de asfaltare continuă în Moșoaia cu 2 artere de interes

S-a rașchetat asfaltul existent, s-au făcut reparațiile necesare pe porțiunile unde s-au executat subtraversări și se toarnă stratul de uzură. Benzile sunt asfaltate pe rând, pentru a permite circulația mașinilor în perioada derulării lucrărilor.”, ne-a mai declarat vicele Adrian Frîntură.

asfaltare hintgesti e1659035638488 - Lucrările de asfaltare continuă în Moșoaia cu 2 artere de interes

Urmează străzile Olteni și Basangești

Pe Programul „Anghel Salignyˮ, comuna Moșoaia a aplicat un proiect ce vizează modernizarea străzilor Olteni și Basangești. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost deja lansată în urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Dezvoltării alocând 6.931.957,32 lei pentru asfaltarea străzilor Basangești, din satul Hințești, pe o lungime de 1453 m, şi Olteni, împreună cu bretelele laterale, pe o lungime cumulată de 2605 m.

Conform informațiilor pe care le am de la Comisia de licitație, în circa 2 săptămâni se finalizează procedurile și se desemnează firma care va executa lucrările. Investiţia vizează refacerea infrastructurii și suprastructurii celor două drumuri, reprofilarea șanțurilor din pământ existente, execuția de șanțuri betonate, rigole cu capace carosabile prefabricate, rigole ranforsate, podețe noi transversale și podețe de acces în proprietăți în vederea asigurării scurgerii apelor provenite din precipitații și descărcării la emisarii existenți în zonă.”, ne-a declarat vicele Adrian Frîntură, cu precizarea că în august ar urma semnarea contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: comuna Moșoaia | Ministerul Dezvoltării

Ultimele articole