COD GALBEN DE VREME REA! Ploi și vijelii în aproape toată țara

de | 27.04.2022 10:48 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, o atenționare Cod galben de ploi și vijelii. Vremea rea își va face simțită prezența în aproape toată țara, doar două județe fiind ferite de fenomenele menționate.

Codul galben este valabil în intervalul 27 aprilie, ora 12:00, 28 aprilie, ora 23:00.

harta anm

Potrivit Administrației Naționale de Meteorolgie va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, însoțită de antități însemnate de apă. De asemenea, vor fi averse cu caracter torențial și descărcări electrice. Mai mult, în unele regiuni vor fi intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) este singura instituție din România de meteorologie, fiind membră fondatoare a Organizației Meteorologice Mondiale (World Meteorological Organization – WMO. Mai mult, din decembrie 2003 este membră a Centrului European de Prognoză (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts – ECMWF).

Domeniul de activitate al ANM îl constituie datele și observațiile meteo și climatologice, care sunt necesare dezvoltării social-economice a României. Agenția a fost înființată prin hotărârea Guvernului României, funcționând sub autoritatea Ministerului Mediului, se arată pe site-ul ANM.

Foto descriptiv Digi 24

Rusia a oprit livrările de gaze și către Bulgaria

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: