Codruț Schneider, manager Spitalul Orășenesc Mioveni: Pentru reușita echipei, liderul trebuie să dea cel mai bun exemplu!

de | 15.02.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

În noiembrie 2023, și-a asumat conducerea uneia dintre unitățile de elită ale sănătății argeșene, Spitalul Orășenesc Mioveni. Codruț Schneider este un perfecționist, un manager cu viziune, axat pe dezvoltare și inovație, eficiența fiind cuvântul său de ordine. Absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune (specializarea Audit și Control de Gestiune) din cadrul ASE București, al Facultății de Științe Juridice și Administrative a Universității din Pitești și a două programe de masterat în Economie și în Administrație Publica, Codruț Schneider ne-a declarat că întotdeauna a fost un om al cifrelor, al științelor exacte, iar cariera sa a urmărit aptitudinile sale.

Este parte a echipei de conducere a Spitalului Mioveni încă din 2021, timp de doi ani ocupând funcția de director financiar al instituției. Anterior, timp de aproape două decenii, a deținut poziții de management, pe zona economică, în cadrul unor companii argeșene din sfera de producție, coordonând cu succes echipe numeroase, iar în 2023 a devenit consilier Cabinet Demnitar în cadrul Structurii Centrale a Curții de Conturi a României. Experiența acumulată în privat a adus-o și în instituția pe care o conduce acum, fiind foarte riguros în gestionarea resurselor de care aceasta dispune.

Într-o echipă contează foarte mult exemplul liderului, așa că întotdeauna el trebuie să dea ce are mai bun. Într-un spital este cu atât mai mare provocarea, deoarece este o entitate cu foarte mulți angajați, tipologii și sarcini diverse, dar și o responsabilitate imensă. Cred că pe mine m-a ajutat, de-a lungul carierei, faptul că sunt perseverent, comunicativ, activ, că nu amân sarcinile, că am investit în perfecționarea mea profesională și că am pus mare preț pe oamenii pe care îi am în jurul meu lucrând întotdeauna în echipă, meritul pentru lucrurile realizate fiind al tuturor, nu doar al unui singur om”, ne-a explicat managerul Spitalului Mioveni, Codruț Schneider.

Conform tuturor datelor adunate și coroborate la început de an, previzionează un 2024 destul de complicat din mai multe puncte de vedere. În acest context, pentru următoarele luni are în plan o dezvoltare echilibrată.

Spitalul Mioveni are 300 de paturi, 7 secții, 12 compartimente, farmacie, sterilizare, bloc operator, unitate de transfuzii sangvine, laborator de analize medicale, laborator de anatomie patologică, laborator ESWL, laborator de endoscopie și colonoscopie, laborator de radiologie și imagistică medicală, laborator de radiologie intervențională și un ambulatoriu de specialitate cu numeroase cabinete, ce oferă servicii de înaltă calitate pacienților care îi trec pragul. În cadrul acestora activează o echipă formată din circa 63 de medici și 339 de asistenți medicali, farmaciști, alt personal sanitar și tesa, toți formând o structură ce presupune o coordonare impecabilă și o distribuție a responsabilităților, totul fiind concentrat în jurul pacientului.

În portofoliul de echipamente ale Spitalului Mioveni se regăsesc aparate de ultimă generație, respectiv angiograf pentru intervenții cardiovasculare, aparatură de radiologie, la cel mai înalt nivel, cu rezonanță magnetică nucleară, două computere tomograf, mamograf, aparate de radiologie fixe și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive. Unitatea are patru săli de operație funcționale simultan, dotate cu aparatură modernă.

Spitalul Mioveni este primul spital public care are un computer tomograf cu un soft pe bază de inteligență artificială ce sprijină în punerea unui diagnostic cât mai rapid, printre funcțiile acestuia fiind detectarea zonele de covid, a nodulilor pulmonari, a zonelor de accident vascular cerebral etc. De asemenea, unitatea medicală are propria stație de producere a oxigenului necesar pacienților, ceea ce înseamnă că nu depinde de niciun furnizor extern pentru aprovizionarea cu acest gaz vital. Foarte multe dintre dotările solicitate de către medici au fost achiziționate prin prisma fondurilor nerambursabile, accesate fără cofinanțare, iar proiectele de dezvoltare, dotare și perfecționare sunt constant pe lista de obiective a managerului Codruț Schneider.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anghelin Teofil, antreprenor, medic: Prin muncă și determinare, totul poate fi realizat trecând cu succes peste provocări!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Codruț Schneider | Spitalul Mioveni

Ultimele articole