Codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit

de | 31.08.2022 11:02 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările meteorologice cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Alertele rămân valabile până la 1 septembrie, ora 10:00.

Codul portocaliu este valabil în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului. Aici vor fi ploi torențiale și se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

harta - Codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit

Foto Meteo România

De asemenea, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Codul galben se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie