Cum colectăm deșeurile din plastic sau metal? CD-urile nu se reciclează!

de | 26.07.2023 17:19 | Știri, Administrație, Pitești

Administrația locală din Pitești continuă campania de informare cu privire la modul de colectare al deșeurilor. Astfel, prin depozitarea altor deșeuri (cartoane, deșeuri reziduale) în containerul destinat plasticului/metalului contaminăm întreaga cantitate de deșeuri colectată, urmând ca aceasta să fie depozitată/preluată la groapa de gunoi ca și deșeu reciclabil în amestec sau, și mai rău, ca și deșeu municipal. Reușind, în acest fel, ca din nepăsare și respect, să se ducă în derizoriu munca și implicarea locatarilor care colectează corect deșeurile, anunță administrația locală.

Municipalitatea piteșteană, prin Salubritate 2000 S.A, continuă informarea și conștientizarea utilizatorilor serviciului de salubrizare, cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare! Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Deșeurile reciclabile din material de tip plastic/metal se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea GALBENĂ.

Exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), caserole din plastic, doze și ambalaje din aluminiu (fără reziduuri alimentare), cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.

Nu se reciclează: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), tubul de pasta de dinți, deșeuri textile, CD-uri, DVD – uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori, becuri, anvelope, polistiren etc.

Cum precolectăm deșeurile din material de tip plastic/metal?

  • Le clătim/curățăm cu apă, dacă sunt murdare!
  • Le presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu!
  • Nu aruncăm recipientele cu resturi de lichid în ele sau murdare!

RECOMANDĂRI:

  • Reutilizați recipientele din plastic, fără risc asupra sănătății dumneavoastră!
  • Reutilizați pungile din plastic!
  • Schimbați-vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

”Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă! TU ai selectat, NOI am colectat! Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte, dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com”, transmit cei din administrația locală.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi modificări privind accesul părinților în școli! Când li se va permite să intre în unitățile de învățământ?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești