Comesad a obţinut la CNSC reevaluarea ofertelor în licitaţia pentru Calea Craiovei

de | 05.04.2022 14:30 | Pitești, Economic

► Comesad Drumuri şi General Trust Argeş îşi dispută proiectul prin care Calea Craiovei va fi lărgită pe o distanţă de 600 m în zona Târgului Săptămânal.

În luna octombrie a anului trecut, municipalitatea a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Lărgire Calea Craiovei zona Târg Săptămânal”, contract cu o valoare estimată de 2.264.992,38 lei (fără TVA). La licitaţie s-au înscris două dintre cele mai importante firme de construcţii din Argeş, General Trust Argeş, controlată de omul de afaceri Cătălin Spătaru, şi Comesad Drumuri, coordonată de unul dintre cei mai experimentaţi ingineri constructori, Marin Meculescu, împreună cu tânărul Daniel Grigorescu.

Comisia de evaluare a exclus însă oferta Comesad ca inacceptabilă, motivele descalificării acesteia fiind legate de investigaţia Consiliului Concurenţei, care a acuzat de cartelizare cinci firme de construcţii argeşene, printre care şi Comesad Drumuri. În atare condiţii, a fost declarată câştigătoare oferta General Trust Argeş, şi ea anchetată în aceeaşi investigaţie, dar care a preferat să cadă la înţelegere cu Consiliul Concurenţei.

CNSC a admis contestaţia companiei Comesad Drumuri

Considerându-se nedreptăţită, cu atât mai mult, cu cât procesul cu Consiliul Concurenţei nu s-a finalizat, conducerea Comesad Drumuri a decis să conteste rezultatul procedurii la CNSC (Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor), unde a cerut anularea raportului procedurii, în partea ce privește excluderea ofertei Comesad din procedură și în partea ce privește declararea câștigătoare a ofertei depuse de către General Trust Argeș.

Pe 17 martie, CNSC a admis contestaţia companiei Comesad Drumuri: „Obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 8787/19.02.2022 și a adreselor prin care a fost comunicat rezultatul evaluării ofertelor. Dispune reevaluarea temeinică a ofertei contestatoarei, conform considerentelor de mai sus, în termen de 20 de zile de la comunicarea prezentei” – se arată în decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

În scandalul acuzaţiilor de cartelizare, Comesad Drumuri este una dintre cele două firme care au respins acuzaţiile Consiliului Concurenţei, alegând calea justiţiei. Compania argeşeană a pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti, însă aşteaptă motivarea deciziei pentru a formula apel împotriva sentinţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Puteți citi, tot pe anchetaonline.ro, despre numeroasele contestații și litigii care afectează lucrările din Pitești, dar și despre nemulțumirile primarului Cristian Gentea pe această temă.

În ce constă proiectul de lărgire a Căii Craiovei

Conform documentaţiei de licitaţie, se vor realiza lucrări de lărgire a părții carosabile a Căii Craiovei pentru aducerea străzii la 2 benzi de circulație pe sens pe o lungime de 600 m. De asemenea, se va reabilita partea carosabilă pe toată lățimea străzii, se vor realiza trotuare cu o lățime minimă de 1,50 m, precum și parcări proiectate paralele cu partea carosabilă cu o lățime de 2,50 m, iar spațiile verzi vor fi reconfigurate și reamenajate. Garanţia lucrărilor executate va fi de 48 luni de la data recepţiei la terminarea lucrărilor.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNSC | Consiliul Concurentei | Cristian Gentea | General Trust Argeş

Ultimele articole