anchetaonline.ro

Nemulțumirile lui C. Gentea: Marcajele rutiere care durează 2 luni și constructorii care se tot contestă

de | 04.04.2022 20:00 | Pitești, Administrație, Importante


Anul acesta municipalitatea va continua ridicarea la nivel a gurilor de canal și va demara o campanie ”foarte puternică de marcaje rutiere”, după cum a anunțat edilul Cristian Gentea.

Acesta s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că trecerile de pietoni și celelalte seme desenate pe carosabil se șterg foarte repede și a cerut ca de acum încolo să fie făcute de așa natură încât să reziste.

Trecerea C Gentea

Administrația Domeniului Public m-a asigurat că s-au făcut tote diligențele și nu vor mai fi probleme. Văd că afară marcajele țin 5 ani și la noi DOAR 2 luni! Sper să nu se mai întâmple! Să le facem astfel încât să țină măcar un an și apoi să intervenim.”, a declarat primarul Gentea.

Cristian Gentea – nemulțumit de contesatațiile care blochează lucrările publice

O altă mare nemulțumire a edilului, pe care și-a exprimat-o în conferința de săptămâna trecută sunt contestațiile dintre constructori, care întârzie implementarea proiectelor municipalității. Un asemenea exemplu cu care a venit Cristian Gentea este parcarea de pe str. Basarabiei care va deservi noua Sală Polivalentă.

Depunerea ofertelor a avut loc pe data de 1 noiembrie 2021 și a fost contestată de două ori. Nu știu ce să mai facem, se contestă între ei unii pe alții, aici la Pitești avem o mare problemă. Cred că trebuie să avem o discuție.”, a declarat edilul.

Acesta a mai precizat că decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de la ultima procedură de licitație pentru Parcarea de pe str. Basarabiei va veni pe 12 aprilie.

Mașinile abandonate pe spațiul public au fost ridicate

Mașinile lăsate cu anii prin parcări, dar și pe unde nu te aștepți sunt întâlnite și prin Pitești, iar cetățenii se plâng că ocupă aiurea locurile de parcare. Cu cauciucurile dezumflate, pline de mizerie, așa se prezintă autoturismele de care stăpânii lor au uitat din diferite motive.

Municipalitatea continuă acțiunea de debarasare a Piteștiului de rablele abandonate. Săptămâna trecută, într-o singură zi, Poliția Locală Pitești împreună cu Administrația Domeniului Public, care are în dotare autospeciala de ridicare, au scos de pe domeniul public trei autoturisme lăsate de izbeliște. O mașină a fost luată de pe str. Gheorghe Doja, iar altele două, de pe str. Depozitelor.

rable Pitesti

De la începutul acestui an, au fost săltate 10 vehicule care zăceau și ocupau spațiul public în Pitești.

Primăria Municipiului Pitești reamintește cetățenilor că sancțiunea pentru abandonul autoturismelor pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, plus valoarea ridicării mașinii, conform HCL 133/2018.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

139 chioșcuri vechi dispar din Pitești! Cele de flori, presă, pâine și puncte alimentare sunt vizate!

139 chioșcuri vechi dispar din Pitești! Cele de flori, presă, pâine și puncte alimentare sunt vizate!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNSC | Cristian Gentea | Pitești | Poliția Locală Pitești