Comisarii şpăgari de la OPC Argeş – condamnaţi definitiv

de | 27.04.2023 08:30 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Pitești

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş au fost condamnaţi definitiv săptămâna trecută pentru luare de mită. Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins apelurile şi au menţinut sentinţa de la Tribunalul Argeş.

De multe ori şpăgile se dădeau chiar în sediul OPC Argeş

Dumitru Boboc şi Paul Zamfir au fost reţinuţi în primăvara anului 2021, fiind acuzaţi că au primit şpăgi între 100 și 600 lei, dar și discounturi la diferite produse, bormașini sau servicii de catering pentru a închide ochii la diversele abateri descoperite. Culmea aroganţei – de multe ori şpăgile se dădeau chiar în sediul OPC Argeş!

Cei doi comisari OPC au fost trimişi în judecată de DNA Piteşti la pachet cu oamenii de afaceri care le-au dat mită, toţi cei opt inculpaţi fiind declaraţi vinovaţi şi privind condamnări cu suspendare. Astfel, Dumitru-Constantin Boboc a primit de 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare, în vreme ce colegul său Paul-Constantin Zamfir s-a ales cu 2 ani şi 8 luni, cei doi având şi obligaţia de a presta câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la Primăria Piteşti, fie pentru Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Patronii care au oferit atenţii reprezentanţilor OPC pentru a scăpa de eventualele consecinţe ale controalelor s-au ales şi ei cu cazierul pătat, Elena Demetriade, Bogdan-Andrei Florea, Viorel Sibiceanu, Camelia Ilina, Simona Vasilescu şi Ion Mihai primind fiecare 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare.

Atât inculpaţii, cât şi DNA Piteşti au făcut apel împotriva sentinţei dictate în toamna anului trecut de către Tribunalul Argeş, procurorii dorind pedepse mai aspre, în vreme ce acuzaţii sperau în unele ceva mai blânde sau chiar achitări. Curtea de Apel Piteşti a menţinut însă decizia din procesul de fond şi, implicit,  condamnările aferente, care sunt definitive.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stelică Crăciun a pierdut definitiv fostele alimentări și restaurante luate de la Supercom

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | OPC Argeș | Tribunalul Argeș

Ultimele articole