Comuna Domneşti va avea 90% din străzi asfaltate după finalizarea proiectelor aflate în derulare

de | 12.06.2023 19:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită

În 2020, Ion-Doru Smădu a venit în faţa domneştenilor cu o alternativă viabilă la administraţia publică locală aflată în exerciţiu, cu obiective realiste, realizabile. Astăzi, deşi se află la primul său mandat de primar al comunei Domneşti, edilul bifează proiect după proiect, investiţie după investiţie.

Abia ce depusese jurământul de primar al comunei Domneşti şi, în toamna anului 2020, Ion-Doru Smădu semna primele sale contracte pentru două lucrări de investiţii: un trotuar de 150 m în centrul comunei şi asfaltarea străzii Spitalului pe o lungime de 380 m.

În aprilie 2021, primăria Domneşti a achiziţionat un buldoexcavator, utilaj extrem de util pentru realizarea în regie proprie a lucrărilor de decolmatare a şanţurilor sau de nivelare a drumurilor încă neasfaltate.

Tot în 2021, au continuat lucrările de pavare a trotuarelor din centrul comunei şi au fost asfaltate alte două străzi, respectiv str. Dr. Papahagi și str. Fundăturii. În tot acest timp, sub coordonarea primarului Ion-Doru Smădu, echipa Primăriei Domneşti a lucrat la întocmirea de noi proiecte de investiţii, unele cu finanţare din fonduri europene.

Anul 2022 a reprezentat startul unui nou proiect de modernizare a drumurilor, de această dată 5 străzi fiind asfaltate cu fonduri din bugetul local. De asemenea, a fost recepţionată clădirea noii grădiniţe cu program prelungit, investiţie în valoare de 1,5 milioane lei finanţată prin Programul Operaţional Regional, la inaugurarea căreia a fost prezentă şi preşedinta Senatului României, Alina Gorghiu.

De asemenea, în septembrie 2022, s-a dat startul lucrărilor la construcţia unei săli de sport cu tribune de 102 locuri, investiţie în valoare de 8,7 milioane lei finanţată prin CNI. Tot anul trecut, administraţia locală a achiziţionat un Duster nou, cel vechi fiind donat Liceului Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel”.

2023 este anul în care încep să se vadă rezultatele concrete ale proiectelor depuse şi ale demersurilor primarului Ion-Doru Smădu pentru obţinerea de noi finanţări pentru dezvoltarea infrastructurii comunei. Astfel, ca urmare a semnării, la Ministerul Dezvoltării, a contractelor de finanţare, în Domneşti vor fi asfaltate 6,5 km de străzi, investiţie în valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro, finanţată prin Programul Naţional ”Anghel Saligny”. Nu mai puţin de 14 străzi din comună urmează să fie modernizate graţie acestor proiecte: Frații Crăciun, Kogălniceanu, Primăverii, Înv. Hănescu, Mihai Eminescu, Ghe. Doja, Transilvaniei, Octavian Goga, Serg. Ștefan Petrescu, Anton Pann, Iazului, Petre Ionescu Muscel, Tudor Vladimirescu și Frații Andreiaș.

Pentru primul lot, care include şase străzi, startul lucrărilor de asfaltare s-a dat chiar săptămâna trecută:

”Astăzi,7 iunie 2023, am început lucrările de asfaltare a celor șase drumuri  comunale din Lotul 1 prin Programul ”Anghel Saligny”. Dacă ne ajută bunul Dumnezeu și va fi timpul prielnic pentru executarea acestor lucrări,  preconizăm ca în două săptămâni să finalizam turnarea covorului asfaltic! Doresc să mulțumesc pe această cale echipei mele din primărie, tuturor consilierilor locali și, nu în ultimul rând, doamnei Alina-Ștefania Gorghiu, președintele PNL Argeș și președintele Senatului României, pentru tot ajutorul acordat comunei noastre în accesarea tuturor proiectelor pe care le avem în derulare!”, a transmis primarul Ion-Doru Smădu.

De asemenea, anul acesta primăria a achiziționat un tractor cu remorcă și anexe – lamă, mătură stradală, tocătoare de vegetație, sărăriță.

Asfaltarea tuturor străzilor rămase încă nemodernizate reprezintă principalul obiectiv al primarului Ion-Doru Smădu:

”Avem un alt proiect în valoare de 1 milion de euro pe AFIR pentru asfaltarea altor cinci străzi, investiţie care ar aduce gradul de asfaltare la 90% din străzile localității. De asemenea, avem aprobat pe PNRR un proiect de extindere a reţelei de canalizare în valoare de 12,7 milioane lei, care urmează să fie semnat, şi un proiect de reabilitare a Casei de Cultură în valoare de 12 milioane lei, prin CNI, care a trecut de comisia tehnică fiind o chestiune de zile până ce lucrarea va fi scoasă la licitaţie”, a precizat edilul, enumerând principalele proiecte pe care şi le-a propus pentru perioada următoare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ – RAPORT ADMINISTRATIV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Domneşti

Ultimele articole