Concert simfonic la Filarmonica Pitești – Suitele nr. 1 și 2 din „Peer Gynt”

de | 11.06.2024 23:45 | Pitești, Lifestyle

Joi, 13 iunie Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de Verdi, Rota și Grieg.

Acesta va avea loc de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Alături de orchestra simfonică a instituției revine dirijorul Alexandru Ganea, solistul serii fiind trombonistul Mirel Liță.

Programul cuprinde:  G.Verdi – Preludiu la Rigoletto, N. Rota – „Concertul pentru trombon și orchestră” și E. Grieg – Suitele nr. 1 și nr. 2 din „Peer Gynt”.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Doctor în muzică, este conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. Acesta a colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume, dintrentre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu. Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, este dirijor permanent invitat.

Mirel Liță este doctorand la Universitatea Națională de Muzică București și profesor de trombon la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. Acesta este șef partidă trombon la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. Din 2018, cântă alături de Orchestra Română de Tineret, susținând concerte în țară, dar și în China, Germania, Turcia. De asemenea, a colaborat cu Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică București, Orchestra de Cameră Radio, filarmonicile „George Enescu” București, „Oltenia” Craiova, „George Enescu” Botoșani și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Persoanele interesate pot fi achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul unui bilet este 30 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ITM Argeș – Măsuri ce trebuie aplicate de angajatori în perioadele cu temperaturi extreme

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole