Mascota Apă Canal împlineşte 20 de ani. Concurs de desene pentru elevi de Ziua lui Piky

de | 21.03.2023 13:30 | Știri, Cultură, Din ediția tipărită, După subiect, Județean

Săptămâna aceasta, în întreaga lume se sărbătoreşte, pe 22 martie, Ziua Mondială a Apei, tema ediţiei din acest an fiind „Accelerarea schimbării”, iar campania globală sub care se derulează încurajează oamenii să ia măsuri în propriile vieţi pentru a schimba modul în care folosesc, consumă şi gestionează apa.

Până vineri, 24 martie, la Apă Canal 2000 SA au loc Zilele Porţilor deschise, în cadrul cărora grupuri de elevi şi profesori vor vizita uzina de apă de la Budeasa şi staţiile de epurare de la Piteşti, Topoloveni şi Costeşti.

Pentru că anul acesta se împlinesc 20 de ani de când Apă Canal 2000 SA Piteşti desfăşoară Programul Educaţional Piky, societatea furnizoare de apă potabilă şi servicii de canalizare va organiza un concurs de desene, la care pot participa elevi din unităţile de învăţământ din Argeş. Tematica concursului vizează importanţa apei în viaţa noastră, economisirea apei, legătura dintre oameni şi apă, apa în diferite anotimpuri, protejarea apei şi a mediului înconjurător, precum şi ziua lui Piky, care împlineşte 20 de ani în data de 3 iunie.

Etapele de desfăşurare a concursului organizat de Apă Canal sunt următoarele:

  • 22 martie – 30 aprilie 2023 – realizare lucrări şi selecţie la nivel de şcoală
  • 1 – 5 mai 2023 – depunere lucrări la sediul societăţii Apă Canal 2000
  • 8 – 12 mai 2023 – evaluare lucrări şi desemnare câştigători
  • 18 mai 2023 – anunţare câştigători (postare anunţ pe site-ul societăţii)
  • 31 mai 2023 – premiere elevi câştigători.

Concursul este organizat pe cicluri de învăţământ: 0-IV, V-VIII, IX-XII. Elevii pot participa la concurs cu o sigură lucrare executată în acuarelă, tempera sau guaşă, pe hârtie format A4 sau A3, desenele fiind centralizate la nivelul unităţilor de învăţământ. Fiecare şcoală sau liceu va selecta cele mai bune lucrări şi va trimite maximum 10 creaţii artistice la SC Apă Canal 2000 SA în vederea înscrierii în concurs în termenul prevăzut.

Evaluarea lucrărilor şi desemnarea câştigătorilor se va face de către un juriu din care vor face parte reprezentanţi ai Apă Canal 2000 SA Piteşti, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Muzeului Judeţean Argeş, care vor lua în calcul criterii precum respectarea tematicii, creativitatea, originalitatea, transmiterea unui mesaj relevant şi acurateţea, iar premiile acordate vor consta în diplome, dar şi sume de bani.

Pe 18 mai Apă Canal 2000 SA va publica pe site-ul propriu lista câştigătorilor, lucrările acestora urmând să fie expuse la Muzeul Judeţean.

Mai multe informaţii despre concurs – AICI!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Call Center – platformă de comunicare disponibilă la Apă Canal 2000 SA Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Piky