Cel mai mare concurs profesional din energie, găzduit de Hidroelectrica Curtea de Argeș

de | 11.07.2023 11:45 | Știri, Din ediția tipărită, Importante, Județean, Lifestyle

44 de concurenți – în cursa pentru Trofeul Energeticianului

Hidroelectrica este principalul producător de energie din România, cu opt sucursale, cea mai mare fiind cea din Curtea de Argeș, care este coordonată de către Gheorghe Mitrofan.

Avem o sucursală  tânără, mobilă, smart, aplicată, care realizează proiecte serioase în cele șapte județe pe care le are în aria de desfășurare.”, ne-a declarat managerul Gheorghe Mitrofan.

În această perioadă, echipa formată din oameni tineri și profesioniști găzduiește cel mai mare concurs profesional din energie, Trofeul Energeticianului, competiție ajunsă la cea de-a 25-a ediție.

La concurs participă  circa 200 de specialiști, 44 dintre aceștia fiind concurenți din cadrul Hidroelectrica ajunși în proba finală.

Concursul profesional Trofeul Energeticianului are drept scop stimularea interesului şi a preocupării salariaţilor pentru creşterea continuă a performanțelor profesionale, încurajând pregătirea continuă și perfecționarea angajaților. Competiția este structurată pe șase meserii, respectiv:  maşinist exploatare; electrician exploatare, salariaţi cu studii superioare, lăcătuş de întreținere şi reparaţii agregate energetice, electrician PRAM-AMC, electrician de întreţinere şi reparaţii agregate energetice.

„Energeticianul anuluiˮ și „Echipa anului 2022ˮ au fost câștigate de Sucursala Curtea de Argeș

Trofeul Energeticianului este o competiție riguroasă, cu întrebări concepute de o comisie formată din profesori universitari. Inițial, s-au susținut probele pe secții, apoi pe sucursală și acum este susținută faza pe țară.

Fiecare sucursală vine cu cei mai buni specialiști în domeniul energetic. În finală intră 44 de concurenți, iar din cadrul Sucursalei Curtea de Argeș s-au calificat patru persoane. Anul trecut, Florin Marica, inginer la Vidraru, șeful hidrocentralei, a câștigat titlul de «Energeticianul anului» și de la Hidroelectrica Argeș, pe cel de «Echipa anului».”, ne-a declarat managerul Gheorghe Mitrofan.

Calendarul concursului

Proba scrisă este găzduită de Școala „Mircea cel Bătrânˮ, astăzi, 11 iulie.

Pe 12 iulie, concurenții vor avea o pauză binemeritată, iar gazdele lor, Gheorghe Mitrofan și colegii săi, le vor prezenta obiectivele turistice și frumusețile orașului Basarabilor și cele din împrejurimi.

Joi, 13 iulie, la ora 10.00, la Hotelul Posada – Vidraru se va derula proba întrebărilor, una interactivă, unde vor participa concurenții selectați după proba scrisă. Publicul va fi format din managerii de sucursală, miniștrii invitați, secretari de stat, autorități locale.

Câștigătorii vor fi premiați și felicitați la scenă deschisă în cadrul unei cine festive, când se va decerna și mult râvnitul „Trofeu al energeticianului” ce oferă și premii consistente în bani, dar și recunoașterea calităților profesionale la nivel național.

 

Material scris de Sofia Paul

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Ordinul Asistenților Medicali Argeș a participat la Congresul ICN 2023”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hidroelectrica