Condamnare pe viață pentru criminalul de la Mihăești!

de | 13.06.2022 13:11 | Știri, Eveniment, Județean

Criminalul de la Mihăești, pe numele său Irinel Ciobanu, este așa numitul monstru, care și-a ucis fosta concubină alături de fiul acesteia de numai 14 ani. Tragicul eveniment s-a întâmplat cu sânge rece în curtea bisericii, iar făptașul își va petrece restul vieții în spate gratiilor, potrivit deciziei luate de către magistrații Curții de Apel Pitești. De asemenea, acesta a fost obligat la plata unei sume record cu titlu de daune morale unei rude a femeii ucise. Ciobanu a atacat decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeș, ânsă magistrații forului superior au decis să păstreze sentința.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul CIOBANU SEVER, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 2/MF din data de 11 Februarie 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş. Deduce la zi prevenţia inculpatului. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 868 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 9 iunie 2022, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se prezintă în minuta Curții de Apel Pitești.

În urma expertizelor psihiatrice, s-a constatat că acesta suferă de Tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă., Astfel, judecătorii l-au obligat pe criminal să urmeze un tratament pentru afecțiuni psihice.

În temeiul art.404 alin.4 lit.b C.proc.pen. rap. la art. 399 alin.1 C.proc.pen., menţine starea de arest preventiv a inculpatului. În temeiul art.404 alin.4 lit.d C.proc.pen. rap. la art.109 C.pen., obligă pe inculpat să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă – Tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii” potrivit sentinței.

Astfel, Irinel Ciobanu trebuie să achite 70.000 euro daune morale unei rude a femeii și al copiluui pe care i-a ucis cu sânge rece în curtea bisericii din localitate.

În temeiul art. 397 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 20 alin.2 şi 4 şi la art.25 alin. 1 C.proc.pen. coroborat cu art. 1357 şi urm. C.civ., admite acţiunea civilă formulată de Onică Gabriel şi obligă pe inculpat la plata către acesta a echivalentului în lei la data plății a sumei de 70.000 de euro, cu titlu de daune morale.”

Sursa Foto Antena3

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier cu 2 victime în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: