Ce condiții se impun tinerilor pentru a închiria o locuință de la Primăria Pitești

de | 02.02.2024 15:25 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești

Municipalitatea din Pitești a supus aprobării în ședința de Consiliu Local care a avut loc săptămâna trecută un proiect de hotărâre privind criteriile pentru acordarea locuințelor sociale pentru tineri destinate închirierii.

Cererile pentru repartizarea locuințelor se vor depune la Primăria Pitești – compartimentul Relații publice și vor fi însoțite de actele necesare. Cererile vor fi analizate până la sfârșitul lunii februarie a anului în curs, luându-se în considerare cele depuse până la sfârșitul anului precedent.

Cei care solicită acordarea unei locuințe pentru tineri destinate închirierii trebuie să fie majori, să aibă vârsta de până la 35 de ani și să poată primi locuința în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. De asemenea, titularul sau ceilalți membri ai familiei (soț/soție, și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia) trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a municipiului Pitești sau a unității în care își desfășoară activitatea. Solicitanții trebuie să își desfășoare activitatea în Pitești, iar cei care lucrează la domiciliu ori  în regim de telemuncă trebuie să facă dovada adresei respective.

Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele disponibile din fondul existent, cât și locuințele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcție de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Pentru acordarea locuințelor, există anumite criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj: situația locativă actuală, starea civilă actuală, starea de sănătate actuală, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii, situații locative deosebite, venitul mediu net lunar/membru de familie.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mömax deschide magazin în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Pitești

Ultimele articole