Conferințele „CONTEZI”, dedicate tinerilor, vor debuta la Teatrul Alexandru Davila

de | 08.12.2022 11:22 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Pitești

Eveniment important, joi, 8 decembrie, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Conferințele „CONTEZI”, dedicate elevilor de liceu, dar și tinerilor, vor debuta astăzi.

Este o inițiativă Asociației Generale a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN și Asociația Academia Copiilor Inteligenți- ACI, care își își propune să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție.

Adolescenții și tinerii au nevoie de modele și valori de viață la care să se raporteze, de informații și de o motivație suplimentară pentru propriile alegeri de viață și pentru parcursul profesional personal”, transmit organizatorii conferințelor.

Prima ediție este susținută și de Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” din Pitești și are ca temă „Eu, în oglindă”, vor participa peste 300 de tineri, iar invitații vor fi actrița Cătălina Grama, cunoscută sub numele de scenă Jojo, și Toni Grecu, fondator al grupului Divertis.

Afis contezi final page 0001 - Conferințele „CONTEZI”, dedicate tinerilor, vor debuta la Teatrul Alexandru Davila

Edițiile conferinței CONTEZI se vor desfășura semestrial și vor fi un reper de dialog, de interacțiune cu personalități cu experiență profesională remarcabilă.

Cele două asociații au convingerea că împărtășirea unor experiențe de succes, dar și de ratări, pe parcursul formării, vor fi exerciții necesare pentru consolidarea încrederii în sine a adolescenților, pentru selectarea valorilor importante în perioada în care se structurează personalitatea. Crearea unui spațiu de dezbatere liber, în care tinerii să-și exprime opiniile și să adreseze întrebări, dar și conștientizarea de către profesori și părinți a nevoii copilului de a fi susținut în procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală, în perioada adolescenței, sunt pași esențiali în formarea viitorului adult”, precizează organizatorii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) S-a deschis Pitești Arena! Este cea mai modernă sală polivalentă din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole