Consiliul de Conducere al PSD a decis: Simona Bucura-Oprescu, validată pentru Ministerul Muncii

de | 17.07.2023 11:09 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Consiliul de Conducere al PSD a validat propunerea pentru Ministerul Muncii și iată că este vorba de Simona Bucura – Oprescu.

Două nume de femei erau vehiculate pentru a prelua funcția de ministru al Muncii, după demisia lui Marius Budăi, în urma scandalului ”azilele groazei”. Unul dintre numele vehiculate era al deputatului argeșean PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Cealaltă doamnă vehiculată a fost Valentina Robu, secretar general al Casei Naționale de Pensii. Astăzi cei de la PSD au decis în ședință internă să o nominalizeze pe Simona Bucura – Oprescu pentru a prelua conducerea Ministerului Muncii. Simona Bucura-Oprescu ar deveni al doilea membru al PSD Argeș care conduce un minister, după Șerban Valeca care a condus Ministerul Cercetării. Totodată, Simona Bucura – Oprescu ar fi prima femeie din PSD Argeș care ajunge la conducerea unui minister. De altfel, Consiliul Național al PSD a votat-o pentru Ministerul Familiei pe Natalia Intotero.

Portret profesional

”În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a fost aleasă ca deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Ea este președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Simona Bucura-Oprescu se află la al treilea mandat, în condițiile în care a făcut parte din componența parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților. De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru învăţământ, sănătate, cultură, culte, patrimoniu, sport, turism, agrement între anii 2004 și 2008.

Simona Bucura-Oprescu, care este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova, are în CV și un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazul. De asemenea, în perioada 2009-2011, ea a urmat studii de masterat în domeniul relațiilor internaționale și al programelor europene la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.

Simona Bucura-Oprescu este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM România.” – este portretul pe care i-l fac cei de la Euronews.ro.

Simona Bucura – Oprescu a făcut săptămâna trecută un raport al activității sale în calitate de deputat și de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Din acest raport, aceasta a contabilizat 71 de propuneri legislative, dintre care 21 au devenit legi, 72 luări de cuvânt, 8 întrebări și interpelări adresate guvernului și 6 moțiuni semnate. În cadrul Comisiei pentru administrație publică a bifat 205 rapoarte legislative finalizate, 513 avize legislative finalizate și 128 de scrisori și memorii soluționate.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura – Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputata argeșeancă, potențială opțiune a PSD. Simona Bucura-Oprescu, în cărți pentru Ministerul Muncii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole