anchetaonline.ro

Consultare publică. Îmbrăcăminte, încălțăminte și saci de dormit pentru persoanele fără adăpost

de | 01.06.2023 11:23 | Știri, Economic, Național

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că a lansat în consultare publică Ghidul aferent apelului prin care vor fi finanțate pachete de sprijin pentru cei care nu au locuințe sau care trăiesc în locuințe improvizate. Mai precis aceștia vor putea primi îmbrăcăminte, încălțăminte, saci de dormit, rucsac, lanternă, etc.

Informații suplimentare în Ghidul aflat în consultare aici. Consultare publică, POAD: Ghidul ”Acordarea de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, saci de dormit pentru persoanele fără adăpost”.

”Nu mulți dintre noi ne gândim seara înainte de somn că există persoane care nu au știut niciodată ce înseamnă căldură unui cămin sau confortul unui pat.

Pot fi foști economiști, antreprenori sau ingineri, niciunul nu și-a imaginat că într-o zi poate să ajungă pe străzi.

Datele arată că persoanele fără adăpost trăiesc majoritar în mediul urban, în principal în orașe reședință de județ (peste 85%), fenomenul fiind mai pregnant în rândul persoanelor de sex masculin, iar 1 din 10 sunt copii. Se estimează 20.000 români în această situație la nivel național.

În #RomâniaViitorului ei nu sunt lăsați în urmă. Nu doar că vom dedica fonduri europene pentru programe de incluziune, dar ne concentrăm și pentru nevoile lor imediate. Tocmai de aceea am lansat în consultare ghidul apelului prin care le vom oferi pachete de sprijin:

  • pentru persoanele care locuiesc efectiv pe stradă: lenjerie intimă, îmbrăcăminte și încălțăminte adaptată sezonului rece (șosete, pantaloni pentru iarnă, pantaloni termici, pulover, geacă cu glugă, bocanci/cizme, mănuși, căciulă, fular), rucsac, lanternă și saci de dormit;
  • pentru persoanele și familiile care locuiesc în locuințe improvizate: lenjerie intimă, îmbrăcăminte și încălțăminte adaptată sezonului rece (șosete, pantaloni pentru iarnă, pantaloni termici, pulover, geacă cu glugă, bocanci/cizme, mănuși, căciulă, fular), pilote călduroase, pături, lenjerii de pat și materiale igienico-sanitare”, a scris ministrul Marcel Boloș, pe pagina de Faceboook .

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MADR a intensificat controalele de conformitate. Se verifică fructele și legumele proaspete!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene