anchetaonline.ro

S-a semnat contractul pe 8 ani pentru gestionarea transportului în comun din Curtea de Argeş

de | 28.04.2023 18:00 | Știri, Administrație, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită, După locație, După subiect

Lansată pentru prima dată în toamna anului 2021, licitația pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public cu autobuze electrice în municipiul Curtea de Argeș nu a interesat inițial nicio firmă de transport. Tocmai de aceea a fost nevoie de reluarea procedurii nu o dată, ci de două ori. Se pare că prețul nesatisfăcător a fost motivul pentru care nu a existat nicio ofertă la primele două licitații, cea de-a treia încercare fiind cu noroc, după ce bugetul a fost suplimentat de la 15,3 milioane lei la 23,3 milioane lei (fără TVA).

Contract de 23,3 milioane lei

Recent, comisia de evaluare din cadrul Primăriei Municipiului Curtea de Argeș a finalizat procedura de atribuire, fiind semnat contractul de delegare a transportului public pentru opt ani cu asocierea formată din firmele Transmontana SA, Obada Trans și Lauriotop Show SRL. Cele trei societăți vor presta serviciul public de transport local de persoane pe patru trasee:

» traseul nr. 1, „Dr. Oetker – Peco Valea Sasului” în lungime de 8,4 km;

» traseul nr. 2, „Electro – Marina – Peco Valea Sasului” în lungime de 8,5 km;

» traseul nr. 3, „Electro – Metalurgie – Șipot” în lungime de 9,7 km;

» traseul nr. 4, „Electro – Cuza Vodă – Noapteș Pod” în lungime de 9,8 km;

Valoarea contractului semnat este de 23.339.859,70 lei (fără TVA). Conform contractului, serviciul de transport pe raza municipiului Curtea de Argeş va fi asigurat cu 14 autobuze nepoluante.

Transmontana şi Obada Trans sunt două societăţi cu sediul în oraşul Horezu, din judeţul Vâlcea, cu businessuri de circa 9 milioane lei anual. Firmele sunt controlate de către omul de afaceri Gheorghe Obadă-Marinescu, consilier local şi fost candidat PSD la funcţia de primar într-o comună din judeţul vecin. Lauriotop Show SRL este o societate din Curtea de Argeş, administrată de Mariana Văcaru Cepăreanu, cu o cifră de afaceri anuală de circa 1,3 milioane lei.

În decembrie anul trecut, municipalitatea a semnat un contract pentru achiziţionarea a 14 autobuze electrice, în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”, finanţat din fonduri europene, până la sfârşitul acestui an vehiculele în valoare de 14,3 milioane lei urmând să fie furnizate de către  BMC Truck & Bus.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Valoarea contractului este de 8,74 milioane lei. Gara regală din Curtea de Argeș, restaurată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Curtea de Argeș | Transmontana