Copil de un an și patru luni, ucis din greșeală de fratele mai mare. L-a lovit cu mașina

de | 19.08.2023 12:15 | Național, Eveniment

Un copil de un an și patru luni și-a pierdut viața în urma unui accident cumplit care a avut loc chiar în curtea casei sale. El a fost lovit cu maşina de fratele mai mare.

Tragicul eveniment s-a petrecut săptămâna trecută, într-o comună din Gorj.

Din primele informații, tânărul de 18 ani ar fi manevrat mașina familiei în curtea casei și nu a observat că fratele său mai mic, în vârstă de doar un an și patru luni, se afla în apropiere. Din nefericire, l-a lovit accidental pe micuț, iar medicii chemați să acorde primul ajutor nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Potrivit informațiilor furnizate de către IPJ Gorj, polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Motru au fost alertați prin apelul unic de urgență 112 de către un bărbat de 36 de ani, rezident în comuna Slivilești, despre faptul că un copil este inconștient.

În urma apelului, la locul tragediei s-au deplasat oamenii legii, dar și un echipaj medical

Ajuns la locul cu pricina, echipajul medical a efectuat manevre de resuscitare, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru copil, fiind declarat decesul.

Primarul comunei susține că a sunat personal la 112 pentru a solicita ajutor. De asemenea, el susține că micuţul nu a putut fi salvat deoarece ambulanţa trimisă nu avea medic şi dotări corespunzătoare, relatează pandurul.ro

În țară noastră ar trebui să se investească mai mult în sănătate. Vineri seara la noi în comună a murit un copil de un an jumătate. S-a accidentat în curte, a fost solicitată ambulanța, a venit una de la Motru cu asistenta și șoferul. Copilul era în stare foarte gravă și nu știu cât îl puteau ajuta ei.

Am sunat personal la 112 și după ce m-au luat ca ma redirecționează la poliție deși veniseră trei mașini, mi-au spus ca apelul este înregistrat. Foarte bine că se întâmplă asta că este dovada că am solicitat o ambulanță mai dotată și cu medic și mi s-a spus că nu am niciun medic pe tură. Incredibil să nu ai medic de serviciu la ambulanță. Copilul a murit la aparatele din ambulanța cu minimă dotare din Motru”, a declarat edilul, pentru sursa citată

În acest caz, autoritățile au demarat o anchetă, pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei și pentru a stabili eventualele neglijențe sau erori care au dus la acest deznodământ tragic.

În prezent, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

sursă foto pandurul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Judecătorii au dezvăluit motivele pentru care nu l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole