Copila de 15 ani, a condus 30 de km împușcată, pe un drum minat, pentru a salva viața a 2 bărbați.

de | 09.05.2022 20:40 | Știri, Eveniment, Național

Gestul eroic al fetei în vârsta de numai 15 ani, din Popasna, în regiunea Luhansk din Ucraina a salvat viața celor 2 bărbați răniți grav.

Tânăra eroina era pasagera într-o mașina atacată de ruși, ea și alți patru adulţi au fost răniți iar aceasta a fost nevoită sa preia controlul situației și sa conducă 30 de km pe un drum minat.

Aceasta a fost împușcată și rănită grav la ambii genunchi, însă a decis sa salveze viața adulţilor din mașina, aceștia fiind răniți mult mai grav.

Intamplarea fetei a ajuns cunoscută după ce aceasta a încărcat un jurnal video pe youtube în care şi-a spus povestea, acesta a devenit viral. Copila se afişează epuizata, pe un pat de spital dar în sfârșit în siguranța. Presa ucrainiana povestește cum aceasta a reușit sa evite bombele puse de ruși, mai mult, aceasta a supraviețuit unui foc militar deschis asupra mașinii sale.

Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge”, spune fata în videoclip: minele de pe șosea erau ca o tablă de șah. Apoi era cadavrul unei femei și un stâlp în mijlocul drumului, dar am reușit să trec” sunt cuvintele fetei în videoul încărcat pe internet.

Videoclipul fetei a fost distribuit și de către Serhii Haidai, șeful administraţiei militare regionale din Luhansk În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanțe a condus o mașină timp de 30 de kilometri pe drumul minat și atacat pentru a salva doi bărbați răniți de proiectile” spune acesta, lăudandu-i actul eroic.

Citeşte, de asemenea pe anchetaonline.ro

Două mașini s-au ciocnit în localitatea Stâlpeni! Două tinere rănite

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina