Corbi. Pericol în trafic! Bărbat de 48 de ani prins băut la volan

de | 23.05.2024 22:35 | Județean, Eveniment

Un bărbat de 48 de ani a rămas fără permisul de conducere și s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins la volan în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Argeș, pe 22 mai, bărbatul se deplasa cu un autoturism pe DN 272A, pe raza comunei Corbi.

În urma verificării cu aparatul etilotest s-a stabilit că bărbatul de 48 de ani era beat, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma ispravei sale, s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

Tragediile rutiere produse pe șoselele din România au crescut alarmant în ultimii ani. Foarte multe dintre acestea au avut loc din cauza șoferilor inconștienți care au ales să urce la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

S-a urcat băut la volan și și-a condus prietenul spre moarte

Reamintim că, în noaptea de 12 spre 13 mai, doi tineri au fost protagoniștii unui grav accident în care unul dintre ei și-a pierdut viața.

Este vorba despre doi băieți de 19 ani din comuna Siliștea Gumești din Teleorman care au mers să se întâlnească cu două fete din județul Argeș. Însă nu au mai ajuns pentru că, în comuna argeșeană Popești s-au izbit violent cu mașina de un cap de pod, mașina s-a răsucit în aer și s-a oprit într-un gard din beton după ce șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă ușoară.

În urma impactului violent, unul dintre ei a murit, celălalt a ajuns la spital, iar apoi în arestul Poliției.

page - Argeș. Doi tineri de 19 ani, amendați și lăsați pietoni pentru conducere agresivă

Șoferul mașinii a fost testat cu aparatul etilotest și avea 0,6 la mie alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mai multe informații despre accident găsiți AICI.

Măsuri drastice pentru şoferii prinși băuți sau drogaţi la volan: 10 ani fără permis

Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan pot rămâne până la 10 ani fără permis auto, conform unei legi adoptate de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Mai exact, legea permite judecătorilor să suspende până la zece ani ani permisul de conducere pentru şoferii prinşi la volan cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi.

De asemenea, proiectul prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea.

Senatorul Robert Cazanciuc este inițiatorului acestei legi, iar măsura are scopul de a reduce numărul mare de accidente produs pe șoselele din România.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Camera Deputaților | Corbi | Teleorman

Ultimele articole