Coșmar pentru șoferi! Apare sistemul prin care vor fi amendați automat

de | 17.11.2022 08:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri proiectul de lege prin care se va monitoriza traficul rutier prin introducerea sistemului e-SIGUR. Acesta va semnala automat încălcarea regulilor de circulație.

Mai exact, atunci când un șofer încalcă o regulă de circulație ori când un autoturism este dat în urmărire și apare pe drumurile publice, sistemul va semnala acest lucru.

Polițiștii rutieri vor avea acces la noul sistem care va detecta și depășirea vitezei regulamentare, nerespectarea culorii semaforului, neplata taxelor CNAIR și chiar comportamentul agresiv în trafic.

Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulaţie pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Radarele fixe vor fi montate pe rețeaua CNAIR, urmând să fie funcționale la doi ani de la intrarea în vigoare a legii. Prin această măsură se urmărește descurajarea încălcării regulilor de circulație, conform proiectului de lege.

Foto descriptiv DCNews.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: