COSTEȘTI. Primarul Ion Baicea vă invită la „Focul lui Sumedru“

de | 14.10.2023 17:03 | Costești, Lifestyle

  • Argeșenii sunt invitați la „Focul lui Sumedru“!

Tradiţie străveche păstrată de milenii în special în zona Muscelului, Focul lui Sumedru s-a extins în ultimii ani şi în localităţile din partea sudică a judeţului.

La Costeşti, această sărbătoare a devenit deja un obicei al locului.

Costeşti – primar Ion Baicea

Primarul Ion BAICEA, anunță că evenimentul va avea loc miercuri 25 octombrie pe Stadionul orășenesc Costești.

Primarul orașului Costești, ing. Ion BAICEA, vă invită miercuri 25 octombrie 2023, începând cu orele 17:30, pe Stadionul orășenesc Costești să strigăm cu toții: Hai la „Focul lui Sumedru“!”

focul-lui-sumedru Costești

În fiecare an, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înainte de sărbătoarea Sfântului Dumitru, se aprind focuri, iar oamenii se adună în jurul acestora. În jurul focului se strigă „Hai la focul lui Sumedru”, iar tinerii sar peste flăcări pentru a fi sănătoși tot anul, în vreme ce femeile împart covrigi, fructe, nuci și un păhărel de vin sau de tărie.

 

Foto: Facebook 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O elevă eminentă din Costești a primit o bursă de 1000 de dolari canadieni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole