1.000.000 bolnavi de covid în Coreea de Nord! Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei

de | 18.05.2022 20:41 | Lifestyle, Național

  • Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei după ce un val de cazuri de Covid a progresat rapid în țară.
  • Numărul de oameni infectați a crescut la peste un milion în Coreea de Nord, oameni care s-au îmbolnăvit de ceea ce Phenianul numește “febră”, a transmis presa de stat, preluată de BBC.
  • Coreea de Nord a confirmat, de asemenea, primele decese din cauza Covid-19.
  • Kim Jong-un a apărut pentru prima dată la televizor purtând mască de protecție.

Statul coreean a anunțat abia săptămâna trecută primele cazuri confirmate de Covid, însă experții cred că virusul circulă în țară de o perioadă  mult mai lungă de timp.

Dintre cele aproximativ 50 de persoane care au murit, nu se știe însă câte au fost cu adevărat testate pozitiv pentru Covid-19, mai ales că – în Coreea de Nord -capacitatea de testare este limitată. Statul este foarte vulnerabil în fața acestui val pandemic și din cauza lipsei vaccinurilor, dar și din cauza unui sistem de sănătate slab.

Kim Jong-un a descris focarul de Covid-19 care se răspândește rapid în Coreea de Nord ca fiind “un mare dezastru” 

Liderul comunist a condus o întâlnire de urgență a Biroului Politic în weekendul trecut, în care acesta a acuzat oficialii pentru modul greșit în care au distribuit medicamentele, precizează presa de stat. El a ordonat ca “forțele puternice” ale corpului medical al armatei să intervină pentru a “stabiliza imediat aprovizionarea cu medicamente în Phenian”.

Liderul politic a dispus, de asemenea, controale privind răspândirea virusului și inclusiv restricții.

Comunitatea internațională a oferit demult aprovizionarea țării cu vaccin anti-Covid, însă Phenianul a susținut că răspândirea virusului este sub control, prin închiderea granițelor de la începutul lunii ianuarie 2020. De asemenea, Coreea de Sud s-a oferit să trimită ajutor către vecinii din Nord, dacă îi este cerut, inclusiv doze de vaccin, personal medical și echipamente medicale.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au renunțat la casă pentru a locui pe vase de croazieră! Motivul: e mai ieftin decât achitarea unui credit ipotecar

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19

Ultimele articole