anchetaonline.ro

Se pregătesc schimbări la Serviciul de Înmatriculări

de | 11.12.2022 10:28 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Procesul de înmatriculare a mașinilor va fi schimbat, potrivit unui memorandum aprobat de Guvern, care se referă la digitalizarea serviciului public privind înmatricularea mașinilor.

Acest memorandum a fost adoptat în luna noiembrie de Executiv. Mai exact, se propune găsirea unor soluții clare privind procesul de îmatriculare, care va fi simplificat.

Prin urmare, cozile de la înmatriculare ar putea deveni istorie, în curând.

Când vor fi introduse modificările pentru înmatricularea autoturimelor

Autoritățile vor să simplifice procesul de înmatriculare prin „diminuarea fragmentării acestuia şi a interacţiunii directe între cetăţeni şi principalii actori implicaţi la momentul actual, creşterea nivelului de încredere în autorităţile publice şi realizarea unui serviciu public performant, de calitate”, conform actului normativ.

Astfel, până la finalul acestui an, vor fi propuse soluții de modificare a legislației. Modificarea legislației aplicabile instituțiilor competente ar urma să se producă în perioada ianuarie-mai 2023. De asemenea, vor fi găsite și implementate soluții tehnice prin care să se facă schimbul de informații între instituţiile implicate şi dezvoltarea procedurilor şi instrumentelor instituţionale aplicabile.

Calendarul prevede ca în luna iunie 2023 să demareze cea de-a doua fază a proiectului, care vizează interconectarea sistemelor informatice şi bazelor de date aparţinând unor instituţii terţe, necesare tranziţiei complete spre mediul on-line”, se arată în comunicat.

Potrivit Agerpres, modificările vor fi puse în practică de un grup de lucru, format din specialiști din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și coordonat de Secretariatul General al Guvernului,

Sursa Foto Universul argesean

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sprijin de la stat: 1.400 lei pentru încălzire. Iată cine îl primește

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: