Din primăvară. Ingredientele și valorile nutriționale, la vedere

de | 11.12.2022 10:50 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Obligația unităților de alimentație publică de a afișa ingredientele și valorile nutriționale a fost amânată oficial până pe data de 15 martie 2023, potrivit avocatnet.ro. Ordinul de amânare a apărut de curând în Monitorul Oficial.

Vă reamintim că printr-un ordin apărut în luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a stabilit că, începând cu data de 20 decembrie, unitățile de alimentație publică vor trebui să-și informeze clienții în legătură cu ingredientele produselor alimentare finite sau mâncărurilor pe care le vând, indiferent dacă acestea sunt destinate consumului pe loc sau acasă, regulile urmând să se aplice și când mâncarea se vinde online. În urma discuțiilor cu structurile asociative și patronatele din HoReCa, s-a decis amânarea termenului până în primăvară. Decizia de amânare a fost luată pentru a da timp suficient operatorilor economici să se pregătească cu toate informațiile necesar a fi afișate în meniuri.

Aditivii, la vedere

Informațiile afișate privind declarația nutrițională vor trebui să conțină valoarea energetică și cantitățile de grăsimi, de acizi grași saturați, de zaharuri și de sare, dar și aditivii utilizați – denumirea categoriei acestora, urmată de numele specific sau, dacă este cazul, de numărul E. Toate informațiile trebuie afișate într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters, ele vor trebui afișate lângă produs, pe un panou ori meniu. De altfel, pentru mâncarea care se vinde online, informațiile trebuie să apară pe suportul de vânzare la distanță (de principiu, pe website), pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material publicitar.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se pregătesc schimbări la Serviciul de Înmatriculări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC