Cristian Gentea: Îmi doresc o Primărie din ce în ce mai implicată în proiecte pentru comunitate

de | 28.05.2024 07:50 | Pitești, Politic

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, susține parteneriatele cu structurilor societății civile pe mai multe zone de activitate. Prin astfel de parteneriate s-au desfășurat evenimente publice care au captat cetățenii și au însuflețit viața comunității.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Sunt un partener activ al tuturor structurilor societății civile și îmi doresc o Primărie din ce în ce mai implicată în proiecte care contribuie activ la dezvoltarea comunității noastre.

Avem un parteneriat activ cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România pentru integrarea Piteștiului într-un circuit al evenimentelor de identitate.

În plan cultural și educativ, dezvoltăm, alături de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, activități și proiecte constante în cadrul conceptului ”Universitatea, inima cetății”.

Unul dintre proiectele care îmi sunt foarte dragi este cel având ca obiectiv  „Formare performantă în regiunea Sud-Muntenia, prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT-CONSID-AG” – constituirea Consorțiului pentru învățământ dual.

La fel de activă și deschisă este colaborarea dintre Primăria Pitești și Universitatea „Constantin Brâncoveanu” în activități de voluntariat,  evenimente culturale și de mediu, conferințe, târguri și evenimente editoriale.

Dezvoltăm, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor, programul „Primar pentru o zi” și, alături de IȘJ Argeș programul „Școala altfel”, dar și activități cultural-educative și caritabile.

Filarmonica Pitești a organizat, numai anul trecut, 19 concerte educative, pentru aproximativ 8.000 de elevi, din 27 de unități de învățământ.

Lucrăm cu pasiune alături de asociații pentru tineret, unele dintre cele mai frumoase proiecte fiind cele care au ca obiectiv  formarea mentalității de voluntari, proiecte așa cum sunt „Azi elevi, mâine lideri”, „More than a Smile”, „Acționăm. Dăruim. Educăm.”, „Romanian Science Festival”.

Am fost alături de Asociația „Primii Pași spre Performanță” pentru Turneul Internațional de Tenis pentru persoanele cu dizabilități.

Am reușit unul dintre cele mai frumoase proiecte în parteneriat cu Rotary Club Pitești și anume recuperarea unui simbol identitar al Piteștiului: „La Ceas” – Trivale.

Organizăm – în parteneriat cu structuri ale societății civile – evenimente publice care captează cetățenii și însuflețesc viața comunității.

Enumăr, printre acestea:

» PITASO – Târg de ONG-uri pentru voluntariat

» Pitești Science Festival

» Film Fest Pitești

» Crosul #BeActive

» Half Marathon etc.

Lucrăm, cu aceeași deschidere, în proiecte care vizează acțiuni de ecologizare.

„Voluntar în orașul tău: Piteștiul meu curat!” este un exemplu de astfel de acțiune, prin voluntariat, în cadrul proiectului „Curățăm România”.

Altele de același tip s-au realizat în parteneriat cu OMV – Petrom,  membrii voluntari din cadrul Rotary Club, Asociația „Let’s Do It, Romania!”, Garda de Mediu sau diferite instituții de învățământ.

Este doar începutul unor colaborări pe care le prețuiesc foarte tare și pe care mi le propun din ce în ce mai intense!”, a transmis primarul Cristian Gentea, pe pagina de Facebook.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, CMF 21240002.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești si Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă, investiții record în drumurile județene în 4 ani de mandat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: