Ion Mînzînă, investiții record în drumurile județene în 4 ani de mandat

de | 27.05.2024 12:40 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

Consiliul Județean Argeș, sub conducerea lui Ion Mînzînă, a făcut cele mai mari investiții din ultimii 35 de ani în drumurile județene din Argeș. Președintele administrației județene a reușit să atragă sume-record din fonduri europene și guvernamentale pentru a moderniza infrastructura rutieră din județul nostru. În doar patru ani de mandat s-a investit în peste 200 de kilometri de drumuri județene care au fost reabilitate și modernizate la standarde europene.

Sursă foto: ediția tipărită.

Consiliul Județean a atras fonduri europene și guvernamentale record

Printre cele mai semnificative investiții realizate în infrastructura de drumuri județene  se numără modernizarea DJ 503, de la Cătanele până la limita județului Dâmbovița, și a DJ 504, care face legătura cu județul Teleorman. Aceste proiecte reprezintă cele mai mari investiții cu bani de la UE în infrastructura rutieră din regiunea Sud-Muntenia pe actualul exercițiu financiar european.

Sursă foto: ediția tipărită.

Cel mai mare contract de finanțare din istoria ADR Sud-Muntenia

Pe noua axă de finanțare, 2021-2027, Consiliul Județean Argeș a semnat deja contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea DJ 679, în lungime de 48 de kilometri, care are următorul itinerar: Păduroiu (DN67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla –  limita cu județul Olt. Valoarea proiectului este de peste 77 de milioane de euro. Acesta este cel mai mare contract de finanțare din istoria regiunii Sud-Muntenia. Pe lângă refacerea stratului de asfalt, proiectul cuprinde și consolidarea a 14 poduri, amenajarea a aproape 1.700 de podețe și a 64 de stații de transport public.

Un alt record îl deține DJ 659, care are ca rută: Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni. Acesta este cel mai lung drum județean, respectiv 58 km, din „portofoliul” de fonduri europene derulate prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia care va fi modernizat. Lucrările presupun alocarea a 65 de milioane de euro cu care, pe lângă refacerea căii de rulare, se vor reabilita și 11 poduri și vor fi amenajate peste 3.800 de podețe.

”Nu am fi putut asfalta atâția kilometri de drumuri doar din bugetul propriu. Fondurile europene și guvernamentale sunt vitale pentru o infrastructură modernă, iar echipa de proiecte de la Consiliul Județean și-a făcut bine treaba. Toate proiectele noastre majore au fost acceptate la finanțare. Alocarea de fonduri europene într-un cuantum corespunzător a avut ca rezultat și o calitate superioară a lucrărilor. Suntem determinați să asigurăm pentru argeșeni condiții cât mai bune de trai și o infrastructură de calitate. Cu sprijinul guvernului și al echipei PSD Argeș, sunt convins că vom reuși să ne atingem obiectivele și să transformăm Argeșul într-un model de succes în ceea ce privește infrastructura rutieră. Deja ne-am înscris cu succes pe acest drum și vom continua pe aceeași linie”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Sursă foto: ediția tipărită. Sursă foto: ediția tipărită.

Obiectiv principal: eliminarea drumurilor locale neasfaltate

Strategia echipei de conducere a Consiliului Județean a fost clară și bine definită. În primul rând, eliminarea drumurilor neasfaltate din interiorul localităților a fost un obiectiv principal. În prezent, mai rămân doar 59 de kilometri de modernizat, distribuiți pe 20 de tronsoane în comunele Recea, Negrași, Leordeni, Rătești, Uda, Ciomăgești, Cotmeana, Poienarii de Argeș, Cocu, Vedea, Dâmbovicioara, Coșești, Dârmănești, Mioarele, Băiculești, Bârla și Cepari.

În al doilea rând, modernizarea drumurilor care fac legătura cu județele limitrofe a fost esențială. Astfel, 70 de kilometri de drumuri au fost modernizați prin proiecte majore finanțate din fonduri europene. Acestea se adaugă sutelor de kilometri de drumuri județene reabilitate din fonduri guvernamentale și din bugetul propriu. Aceste modernizări au inclus nu doar asfaltarea, ci și reabilitarea podurilor, amenajarea podețelor și a stațiilor de transport în comun.

Drumul expres Pitești – Mioveni, un alt obiectiv asumat de CJ Argeș

Președintele Ion Mînzînă este hotărât ca infrastructura județului Argeș să continue  să se îmbunătățească. Consiliul Județean are deja noi proiecte în lucru, accesând toate sursele de finanțare disponibile. La proiectele privind drumurile județene se adaugă și cele de modernizare și extindere a rețelei de drumuri naționale din județ care, de asemenea, înseamnă investiții-record pentru Argeș. Proiectele în derulare și cele viitoare, precum drumul expres A1 – Pitești – Mioveni, demonstrează angajamentul Consiliului Județean, al parlamentarilor PSD de Argeș și al guvernului condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, de a transforma Argeșul într-un județ cu una dintre cele mai moderne rețele de drumuri din țară.

Dezvoltare, cuvântul-cheie pentru Argeș

Investițiile-record în infrastructura rutieră din Argeș sub conducerea președintelui Ion Mînzînă nu doar că au modernizat drumurile județene, dar au și pus bazele unei dezvoltări durabile pentru întreaga regiune. Cu proiecte majore în derulare și o strategie bine definită, Argeșul poate atrage și noi investiții majore în economie, ceea ce va conduce la generarea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai. Asigurarea unei infrastructuri adecvate de drumuri, utilități și servicii publice este un element-cheie în dezvoltarea județului, jucând un rol major în consolidarea și creșterea statutului de forță economică pe care Argeșul deja îl are datorită unei administrații performante și a bunei colaborări cu mediul de afaceri.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, CMF 21240002. 

Ziarul Ancheta.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă: Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova, marile proiecte care vor crește economia Argeșului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole