Cristian Gentea: ”Am încredere în capacitatea unui colegiu puternic ca Brătianu de a depăși acest moment!”

de | 19.03.2024 15:40 | Pitești, Administrație

Comunitatea locală și nu numai a fost zguduită astăzi de un scandal din educația argeșeană. Scandal în care un profesor de sport de la Colegiul Național Ion C. Brătianu a fost reținut, fiind acuzat că ar fi agresat sexual o elevă minoră. Conform anchetatorilor, în ziua de 07 martie a.c., bărbatul, având calitatea de cadru didactic, ar fi agresat sexual o minoră, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ. De asemenea, au existat ecouri în spațiu public, de exemplu liberalii, prin care se solicita o intervenție a primarului Piteștiului. Am luat legătura telefonic cu primarul Cristian Gentea pentru a afla care este poziția acestuia pe subiectul scandalului de la CN I.C. Brătianu.

Vă reamintim că în cursul zilei de astăzi, profesorul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

”Îmi repugnă total astfel de situații înfiorătoare”

”Ca tată de fată și ca om, îmi repugnă total astfel de situații înfiorătoare și îmi stârnesc sentimente pe care este greu să descriu în spațiul public. Nu mă avânt totuși să dezbat speța, fiind o anchetă în desfășurare.

Raportat la reacțiile pripite și axate doar pe acumularea de capital politic ale unor candidați, le reamintesc o chestiune elementară pentru cine știe măcar o boabă de administrație publică: Primăria Pitești, ca orice primărie, răspunde de gestionarea/îngrijirea patrimoniului unităților școlare și nu are nicio atribuție în procesul educațional.

Noi ne îngrijim ca elevii și dascălii să aibă infrastructura necesară, funcțională și modernă! Ceea ce facem din plin, în Pitești!”, a precizat Cristian Gentea.

ISJ – ”în mod sigur va gestiona corect și transparent această situație!”

Totodată, primarul a mai explicat și că ”Profesorii, ca și managerii, sunt angajați ai Ministerului Educației și funcționează în subordinea Inspectoratului Școlar Județean, care în mod sigur va gestiona corect și transparent această situație!

Diferența elementară pe care am explicat-o mai sus este tot treabă de știință de carte!

Închiei prin a spune că am încredere totală în capacitatea unuia dintre cele mai puternice și respectabile colegii ale Piteștiului (n.r. – Colegiul Național Ion C. Brătianu) de a depăși acest moment complicat!

Știu că un caz izolat (chiar și unul atât de înfiorător ca tematică), nu poate și nu trebuie să compromită munca unor generații de dascăli dedicați, încrederea și performanțele elevilor cu care ne mândrim!”

Reacția ISJ Argeș: Profesorul va fi suspendat

Inspectorul școlar județean al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, spune că a fost șocat când a aflat de acest caz. ”Din punct de vedere al activității, în mod sigur, contractul de muncă îi va fi suspendat până când organele de cercetare penală vor dispune începerea urmăririi penale sau înbaintarea dosarului, iar dacă se primește o sentință în sensul infracțiunii pe care a comis-o este foarte posibil să-și piardă locul de muncă. Să nu mai aibă dreptul de a profesa în învățământ niciodată”, a declarat inspectorul general Dumitru Tudosoiu.

”Era sau este un profesor iubit de elevii de gimnaziu”

Florica Dumitru, director al Colegiului Național Ion C. Brătianu” Pitești, a precizat că: ”a fost o știre șoc pentru mine în calitate de director și pentru toți colegii cancelariei din Colegiul Brătianu. N-aș fi gândit niciodată că pentru un profesor din Colegiul Brătianu se poate aduce o astfel de acuzație. (…) Eram atât de șocată încât n-aș mai putea spune acum (n.r. – astăzi) care era starea profesorului (n.r.  – ieri)”.

Întrebată cum îl știe pe cadrul didactic în cauză, directorul Florica Dumitru a precizat: ”Nu-i cunosc familia, dar știu că este căsătorit, știu că este tatăl a doi copii. La noi în Colegiul Brătianu este profesor titular din anul 2021. Nu a avut calitatea de profesor diriginte în cei 3 ani de existență în Colegiu, dar știu că era sau este un profesor iubit de elevii de gimnaziu. Pentru că dumnealui de ani buni de zile realizează, periodic, tabere la munte și la mare în care este însoțit de foarte mulți elevi și în urma niciunei astfel de tabere nu a existat niciun fel de incident, niciun fel de plângere, nici din partea părinților, nici din partea copiilor care l-au însoțit.”

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Sursă video: anchetaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

El este profesorul acuzat că a abuzat o elevă de la Brătianu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole