ȘOC! Ion Georgescu revine în arest la domiciliu!

de | 19.03.2024 15:19 | Județean, Eveniment

O nouă lovitură pentru Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, cercetat pentru trafic de influență. Revine în arest la domiciliu.

Astăzi, el a ajuns din nou în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, după ce procurorii Direcției Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Piteşti au contestat decizia luată săptămâna trecută de Tribunalul Argeș.

Instanța a decis să respingă, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Prin urmare, Ion Georgescu rămâne revine în arest la domiciliu. Decizia este definitivă și nu poate fi contestată cu apel.

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În temeiul disp. art.242 alin.2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale. În temeiul disp. art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19 martie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a parchetului, prin intermediul grefei instanţei.”, se arată în minuta instanței

Foto: Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ion Georgescu scapă de arestul la domiciliu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu