Cristian Păcioianu: ”Miceștiului îi trebuie, fără îndoială, un primar care face echipă și este gospodar!”

de | 05.06.2024 11:26 | Rural, Din ediția tipărită, Politic

Cristian Păcioianu a fost unul dintre puținii candidați-surpriză ai acestor alegeri și nu numai că a reușit să capteze atenția cetățenilor din Micești, dar este cotat, la acest moment, conform celor mai recente măsurători, drept având prima șansă la Primăria localității din vecinătatea Piteștiului, într-o luptă foarte strânsă cu PSD-ul local.

Candidatul AUR este născut și crescut în localitate. Este căsătorit și are trei fete. Este fratele mai mare al preotului Florin Păcioianu, iar în activitatea profesională este antreprenor local în domeniul construcțiilor și prefabricatelor.

Sursă foto: ediția tipărită.

▼ Domnule Păcioianu, ce v-a motivat să candidați pentru funcția de primar al comunei Micești?

– Motivația mea principală a venit din dorința de a transforma Miceștiul într-o comună modernă, care iese din trândăveală și lipsă de performanță administrativă. Din nefericire, după 32 de ani de lipsă de gospodărire și dezinteres față de proiectele europene, Miceștiul este foarte departe de acest statut.

Am crescut aici și știu cât de mult potențial are localitatea noastră. Există însă o listă uriașă de teme, care pot fi rezolvate doar printr-o administrație eficientă! Ce s-a făcut până acum și ce a fost până acum (și majoritatea contracandidaților mei au fost toți până acum!) se vede cu ochiul liber! Vreau ca, împreună cu echipa mea, să generăm schimbări reale, să fim alături de cetățeni și să punem Primăria în slujba lor, nu invers.

Sursă foto: ediția tipărită.

▼ Programul dumneavoastră electoral pune un mare accent pe modernizarea infrastructurii. Ce planuri aveți în acest sens?

– Deși suntem între două mari centre urbane dezvoltate și am avut aceleași oportunități ca toate comunele care astăzi arată impecabil, din păcate, la Micești, infrastructura este praf. Avem un sat, Brânzari, în care, efectiv, oamenii nu au apă curentă! În altul, la Păuleasca, li se dă cu porția. Despre alte tipuri de utilități și despre asfalt, nu e cazul să mai pomenim în zonele acelea pe care, pur și simplu, administrația le-a umilit 32 de ani. Le-a ignorat, le-a ținut la limita supraviețuirii, în condiții greu de descris. În Purcăreanca, totul arată ca după război. Lipsa sistematizării face zona impracticabilă pe vreme de ploaie, asfaltul nu a ajuns niciodată acolo, iar oamenii sunt la capătul răbdării. În Purcăreni, și-au bătut joc acum 4 ani când efectiv au îngropat o țeavă de gaze și îngropată a rămas, la fel ca și speranțele oamenilor, iar în Micești, acum că vine vara, nu poți sta în curte de mirosul foselor deversate.

Sursă foto: ediția tipărită.

 

Programul meu se concentrează în bună măsură, pe urgențele din infrastructura locală! Vom începe cu asfaltarea rețelei de drumuri locale și reabilitarea străzilor și a ulițelor care sunt impracticabile. Podurile și podețele locale vor fi și ele reabilitate pentru a asigura siguranța traficului. În plus, vom amenaja trotuare și vom îmbunătăți semnalistica și marcajele rutiere pentru protecția pietonilor. De asemenea, vom intensifica demersurile pentru reabilitarea drumurilor județene DJ 740 și 7310 și vom monta limitatoare de viteză în zonele frecventate de pietoni.

Sursă foto: ediția tipărită.

În materie de utilități, începem cu realizarea rețelei de canalizare menajeră și pluvială, un obiectiv primordial. Vom reabilita rețeaua de alimentare cu apă, asigurând funcționalitatea acesteia în toate zonele comunei, inclusiv Brânzari și Păuleasca. De asemenea, vom face toate demersurile pentru a salva banii îngropați și pentru a pune în funcțiune rețeaua de distribuție a gazelor naturale în Purcăreni, deși specialiștii sunt foarte sceptici. Dar și eu sunt foarte perseverent și ambițios! Transportul public trebuie reformat drastic, pentru că cetățenii au probleme serioase în a ajunge la muncă sau la unitățile de învățământ ale copiilor din afara Miceștiului. Visul meu și sper să mă ajute bunul Dumnezeu este să văd Miceștiul conectat la rețeaua metropolitană, după modelul comunelor vecine. Extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public și a sistemului de supraveghere video sunt, de asemenea, priorități.

▼Curățenia și gestionarea deșeurilor sunt cele mai recente probleme pe care le-ați semnalat…

– Pentru că e haos! Gunoaiele efectiv acoperă spațiile publice, de la Primărie până la terenul de sport, de la malurile apei până la diferite zone care ar trebui să fie verzi, dar sunt adevărate gropi de deșeuri! Vegetația e crescută de te mănâncă șerpii! Eu sunt un om gospodar de felul meu și am alături o echipă de oameni asemenea mie. Vom iniția, imediat ce avem atribuțiile oficiale, o curățenie generală în toate spațiile publice ale comunei și vom implementa un plan de măsuri pentru menținerea acesteia. Mai mult, urmăresc modernizarea infrastructurii de salubrizare, prin platforme moderne pentru colectarea deșeurilor și puncte de colectare a deșeurilor vegetale. Vom reorganiza modul de colectare a deșeurilor și vom lansa campanii de educare a populației privind colectarea selectivă. Monitorizarea și eficientizarea serviciului de salubrizare sunt esențiale pentru reducerea costurilor atât publice, cât și individuale.

Sursă foto: ediția tipărită.

▼În ceea ce privește sprijinirea antreprenorilor locali, ce măsuri aveți în vedere?

– Este unul dintre subiectele cele mai dragi mie, pentru că proiectul meu de dezvoltare a Miceștiului se bazează mult pe sprijinirea și promovarea antreprenorilor, a producătorilor și a gospodarilor din localitate. Vom asigura infrastructura necesară și un sistem de facilități care să atragă companii private, generând astfel locuri de muncă și venituri pentru bugetul local. Identificarea terenurilor disponibile pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea atractivității comunei pentru investitori sunt priorități. În plus, vom eficientiza și digitaliza activitatea primăriei pentru a oferi suport rapid și eficient tuturor, inclusiv antreprenorilor locali. Vom înființa un birou de consultanță gratuită în Primărie pentru obținerea de finanțări și vom susține inițiativele private prin diverse măsuri de sprijin.

 ▼Educația și sănătatea sunt fundamentale pentru orice comunitate. Ce planuri aveți pentru aceste domenii?

– În educație, gândesc un plan de investiții anuale în modernizarea unităților de învățământ și în dotarea școlile cu echipamente moderne. Este o nevoi urgentă să punem în funcțiune unitățile de învățământ preșcolar  (creșă și grădiniță) pentru că tinerele familii traversează multe greutăți și au costuri sporite din cauza acestor lipsuri! Pentru cei mai mici, am constatat intens că lipsesc locuri de joacă adecvate care sunt o necesitate curentă. În sănătate, vom îmbunătăți serviciile de asistență medicală locală. Îmi propun să transformăm dispensarul care este nou, dar aproape pustiu, într-un centru medical adevărat. Să asigurăm consultații și analize în comună. Cum o vom face? Vom dota dispensarul din Micești cu aparatură modernă, pe proiect de finanțare și vom atrage medici specialiști, în regim ambulatoriu, pentru a oferi servicii de calitate.

În final, ce mesaj aveți pentru cetățenii comunei Micești?

– Același pe care l-am transmis constant, de când am intrat în această competiție: împreună putem transforma Miceștiul într-o comună modernă, prosperă și prietenoasă cu toți locuitorii săi. Îi invit pe oameni să fie alături de mine în acest demers și să aibă încredere că –  prin transparență, muncă și dedicare – vom reuși să facem schimbările necesare pentru un viitor mai bun. În administrație, la cum arată astăzi, Miceștiului îi trebuie, fără îndoială, un primar care face echipă și este gospodar!

Material publicat de MB Agency Complete, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330.

Material realizat de Berta Dima.

Ziarul Ancheta.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Omul de afaceri Cristian Păcioianu a intrat în lupta pentru Primăria Miceşti!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Păcioianu | Micești | Partidul Alianța pentru Unirea Românilor

Ultimele articole