Omul de afaceri Cristian Păcioianu a intrat în lupta pentru Primăria Miceşti!

de | 18.03.2024 13:48 | Din ediția tipărită, Politic, Rural

  • S-a schimbat drastic dinamica alegerilor în localitatea Miceşti, după 32 de ani de domnie locală a controversatului Mitică Voicu, unul dintre primarii înţepeniţi în funcţii din zorii perioadei postcomuniste.

La sfârşitul săptămânii trecute a devenit oficială intrarea în lupta pentru primăria localităţii Micești – aflată la 11 km de Piteşti, dar rămasă cu 100 de ani în urma comunelor vecine precum Mărăcineniul – a omului de afaceri Cristian Păcioianu, constructor local şi fratele lui Florin Păcioianu, de asemenea antreprenor argeşean, dar şi preot misionar al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. Lansarea lui Cristian Păcioianu a avut loc, sub sigla AUR, la Căminul Cultural din localitate şi i-a atras nu numai pe locuitorii din Miceşti, dar şi conducerea judeţeană a partidului, fiind prezent inclusiv Mugur Mihăescu, unul dintre candidaţii AUR la europarlamentare.

Sursp foto: ediția tipărită

”Schimbarea pe care mi-o doresc e a oamenilor de bună-credință, a noastră, a celor care am stat pe margine și am sperat!”

Cristian Păcioianu se defineşte ca fiind unul dintre acei cetăţeni care toată viaţa au stat departe de politică, şi-au văzut de gospodăria şi munca lor, crezând de fiecare dată în angajamentele vechilor regimuri politice locale cu privire la evoluţia comunităţii şi aşteptând, în zadar, mandat după mandat, să se bucure de materializarea promisiunilor respective.

”Schimbarea pe care mi-o doresc e a noastră, a tuturor!
A oamenilor de bună-credință care am stat pe margine și am sperat! Care i-am crezut și i-am votat!
A oamenilor care s-au săturat să fie spectatori de pe marginea unor drumuri făcute praf, cu miros de fosă în curte, mergând ca orbii pe ulițe în al căror iluminat public, cu putere de veioză, s-au băgat miliarde, făcând naveta cu ce apucăm, vai de capul nostru și al copiilor noștri!
E schimbarea oamenilor care s-au săturat de uși închise, de drumuri inutile la Primărie, de lideri surzi la nevoile lor reale! Vă propun să deveniți parte a acestei schimbări!”, a fost unul dintre mesajele lansate de candidatul AUR la evenimentul de lansare.

În mod aproape ireal pentru anul 2024, Miceştiul este, într-adevăr, una dintre comunele care nu au 1 m de canalizare, în care apa este dată cu porţia într-unul dintre sate, în care multe dintre străzile laterale arată ca după război, iar oamenii se plâng constant că fac zeci de drumuri la Primărie fără să îşi poată rezolva problemele, fiindcă, niciodată, nu e nimeni acolo să îi ajute.

„Pleacă tusea, vine junghiul!”

Comuna a fost administrată, de peste 30 de ani, de Dumitru Voicu, iar acum acesta face, formal, rocada cu partenerul său, consilier personal şi viceprimar vreme 4 mandate, un anume Nicolae Olteanu, personaj încurcat de-a lungul istoriei sale în tot felul de probleme, pe diferite… specialităţi şi despre care cetăţenii vuiau duminică, la Miceşti, că nu ar şti nici măcar să vorbească româneşte.

WhatsApp Image 2024 03 19 at 14.18.39 - Omul de afaceri Cristian Păcioianu a intrat în lupta pentru Primăria Miceşti!

Nu este schimbare faptul că se rotește un candidat cu altul, amândoi aflați la aceleași butoane în ultimii 20 de ani! Umăr la umăr, în boieria și în nepăsarea de la Primărie!

Ne-au condus împreună o viață! Și se vede unde am ajuns și câte șanse a pierdut Miceștiul pe mâna lor!  Aceasta este schimbare, oameni buni?!  Pleacă tusea, vine junghiul!”, a marşat, de altfel, şi Cristian Păcioianu în discursul său.

Miceşti – una dintre localităţile în care AUR joacă la victorie

Sursp foto: ediția tipărită

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc lansarea omului de afaceri Cristian Păcioianu pentru primăria Miceşti, eveniment la care au fost prezenți nume importante din AUR

Tocmai în acest context, intrarea sa în lupta politică a schimbat drastic dinamica alegerilor în această localitate, Cristian Păcioianu bucurându-se nu numai de sprijinul unei formaţiuni aflate pe plin val în momentul electoral 2024, dar şi de extrem de multă simpatie în localitate, acolo unde trăieşte de o viaţă şi unde oamenii îl percep ca fiind un bărbat gospodar, muncitor şi cu respect faţă de ceilalţi.

De altfel, percepţia asta – susţin colegii din partid – îl poziţionează în măsurătorile prealabile campaniei la doar câteva procente în ceafa tandemului Olteanu-Voicu şi la distanţă mare faţă de orice alt candidat, iar asta când mai sunt 90 de zile până la alegeri, iar Cristian Păcioianu abia a fost lansat oficial. De altfel, Miceşti este una dintre localităţile argeşene în care AUR  joacă la victorie.

 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Teodorescu: „Este posibil să candidez pe listele AUR pentru Parlamentul României, dacă partidul va considera că este o poziție meritată”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Păcioianu | Micești

Ultimele articole