Cătălin Teodorescu: „Este posibil să candidez pe listele AUR pentru Parlamentul României, dacă partidul va considera că este o poziție meritată”

de | 27.02.2024 11:15 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Cătălin Teodorescu a fost preşedinte PDL şi copreşedinte al PNL Argeş, prefect al judeţului, secretar de stat, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi deputat. Un CV impresionant şi o carieră de invidiat care ar fi evoluat probabil natural pentru Cătălin Teodorescu, dacă nu ar fi fost întreruptă forţat de implicarea numelui său în trei dosare ANRP, care s-au dovedit a fi, în fapt, jocuri de interese în mijlocul cărora fostul deputat argeşean a picat, pur şi simplu, întâmplător. Deşi putea să se prevaleze de posibilitatea aplicării prescripţiei, a ales să meargă până la capăt în instanţă, pentru a-şi demonstra nevinovăţia, lucru care de altfel s-a şi întâmplat, fiind achitat.

După aproape nouă ani în care s-a luptat şi a reuşit să demonstreze că este nevinovat, Cătălin Teodorescu se întoarce pe scena politică argeşeană, de această dată alături de echipa Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), alături de care este gata să pornească din nou la drum. Despre acest „restart” în politică şi despre proiectele sale din perioada următoare, am stat de vorbă cu Cătălin Teodorescu.

 

Sunteţi cunoscut ca un om politic foarte echilibrat. De ce AUR, catalogat de o parte a electoratului ca fiind o formaţiune extremistă, şi nu alte partide?

– Am ales Alianța pentru Unirea Românilor pentru valorile pe care acest partid le promovează. Vorbim despre credință, familie, libertate, dar mai ales suveranitatea poporului român, acesta din urmă fiind primul articol al Constituției României. Am convingerea că persoanele care ne cataloghează drept extremiști nu știu exact ce înseamnă acest lucru. Au creat doar o etichetă pe care încearcă să ne-o pună, fără nicio justificare reală. Au ajuns în situația în care se văd nevoiți să inventeze lucruri de frica AUR, dar mai ales de furia poporului batjocorit.

 

Domnule Teodorescu, cum au primit familia, apropiaţii, colaboratorii, foştii colegi vestea revenirii dumneavoastră în politică, în rândurile Alianţei pentru Unirea Românilor? Ce mesaje, ce semnale aţi primit din partea acestora?

– Aceasta este cu adevărat o întrebare grea. Sincer, familia s-a opus vehement, nu a fost de acord cu revenirea mea pe scena politică. Pot spune că au fost șocați. De asemenea, o parte din apropiați sau prieteni au avut aceeași reacție la cald. Felul cum au reacționat nu are legătură cu partidul ales, ci doar cu faptul că am trecut prin nenumărate probleme cu justiția, timp de nouă ani, din cauza activității politice. Aceste probleme după mult timp s-au clarificat, iar eu am fost declarat nevinovat.

 

Cătălin Teodorescu se va implica în dezvoltarea AUR în județ

Cum aţi fost primit în AUR Argeş? Care sunt aşteptările pe care organizaţia judeţeană, dar şi cea naţională le are de la dumneavoastră? În ce tipuri de acţiuni vă propuneţi să vă implicaţi?

– În urma unor discuții prealabile cu Bogdan Velcescu, coordonatorul AUR Argeș, dar și cu președintele George Simion, cu ocazia lansării programului de guvernare la Pitești, am primit răspunsul că sunt binevenit. După o perioadă de aproximativ trei luni, ambii mi-au spus că fac parte din echipa lor. Sincer, mă gândeam că nu au mai dat niciun semn pentru că răspunsul în privința primirii mele în partid ar fi unul negativ. Dar nu a fost așa, dimpotrivă. AUR este un altfel de partid atunci când vorbim de primirea unor foști politicieni care au activat la un anumit nivel.

Așteptările vizează dezvoltarea partidului în teritoriu, iar eu sunt hotărât să fac acest lucru. Implicarea mea va fi în această direcție și, de asemenea, în creșterea vizibilității AUR în Argeș.

 

Vă vom regăsi pe listele de candidaţi ale AUR Argeş la alegerile locale sau la parlamentare? Aţi discutat cu preşedintele George Simion despre o posibilă candidatură?

– Este posibil să candidez pe listele AUR pentru Parlamentul României, dacă partidul va considera că este o poziție meritată. În principiu, am avut această discuție cu Bogdan Velcescu, după cum mi-am exprimat intenția și la Centru, și pe platforma online a Alianței pentru Unirea Românilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fostul deputat Cătălin Teodorescu s-a înscris în AUR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR Argeș | Cătălin Teodorescu | George Simion