Două incendii de vegetație uscată în Argeș

de | 05.06.2024 12:23 | Județean, Eveniment

Pompierii argeșeni se confruntă cu incendii de vegetație uscată zilnic. Și în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat  pentru localizarea și lichidarea a două incendii, în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 900 mp.

Primul s-a produs în comuna Călinești, unde au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 500 mp. La intervenție a participat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității.

Cea de-a doua intervenție a pompierilor argeșeni a fost în orașul Mioveni, unde au ars vegetație uscată și deșeuri menajere, pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Amenzi uriașe pentru cei care provoacă incendii de vegetație

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri,  pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Totodată avertizează că cei care își curăță terenurile și dau foc resturilor pot fi amendați cu până la 15 mii de lei, dacă sunt persoane fizice, și cu până la 100 de mii de lei, dacă sunt persoane juridice.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

Sursă foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Anexă gospodărească distrusă de flăcări în Uda

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Mioveni

Ultimele articole