Cristina Popa: Nu există lift care să te ducă la succes, trebuie să folosești scările!

de | 07.03.2023 23:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Multitaskingul este una dintre caracteristicile femeii moderne, care jonglează între rolurile pe care și le-a asumat în viața sa – de la cel din mijlocul familiei la misiunea de a-și construi o carieră. Cristina Popa dovedește că doamnele au această capacitate de a se comuta între sarcini, fără a face rabat de la eficiență. În viața publică, s-a făcut remarcată în evenimentele de la nivelul județului, fiind unul dintre consilierii județeni din partea PSD, activă și prezentă constant în localitățile argeșene. Pe lângă funcția din administrația publică județeană, aceasta este și consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale OJFIR Argeș. Cu toate că alocă foarte mult timp jobului și administrației, este o soție și o mamă dedicată, foarte atentă la dezvoltarea celor doi copii ai săi, care îi aduc cele mai mari bucurii.

Cu toții ne dorim să avem succes, dar fiecare își dorește altceva, în funcție de cum definește  acest succes. Un citat care mie îmi place foarte mult spune așa: «Nu există lift care să te ducă la succes, trebuie să folosești scările.» – Zig Ziglar”, explică Cristina Popa, subliniind faptul că drumul spre împlinirea profesională și personală nu este unul neted și cu rezultate imediate, ci unul care are în spate mult efort, dar și dezamăgiri, din care trebuie să înveți.

Cristina Popa

În ceea ce privește elementele-cheie necesare pentru a îți atinge obiectivul propus, în opinia domniei sale, „succesul înseamnă 20% strategie și 80% atitudine. Aceste două elemente indispensabie succesului pot fi completate cu brio de competență, concentrare și pasiune. Dacă este pasiune, restul lucrurilor se așează de la sine.”, mai adaugă aceasta.

În dezvoltarea sa personală s-a inspirat atât de la persoane celebre, cât și de la femeile din jurul său, pe care le-a admirat.

Există doamne care mi-au servit ca inspirație, care și-au pus amprenta, mai mult sau mai puțin, asupra dezvoltării mele ca om, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Am întâlnit femei de succes, femei deștepte, hotărâte, independente, flexibile, sigure pe ele, femei care nu acceptă să facă niciun fel de compromis, femei care au puterea să îmbrățișeze schimbarea cu zâmbetul pe buze și să se adapteze rapid la noi situații, care nu ezită să o ia de la zero și să se reprofileze, să se îndrepte spre domenii de activitate, de bunăvoie sau silite de împrejurări. Admirația mea se îndreaptă și către persoanele obișnuite, de lângă mine, care nu sunt atât de mediatizate, dar care nu încetează să mă uimească prin determinare și curaj. Sunt femei care m-au surprins și pe care le consider modelele mele personale.”, ne-a povestit Cristina Popa.

Femeia-lider are atuurile sale comparativ cu bărbații.

Femeile au reușit să se impună în societate, ajungând să reprezinte un pilon puternic al comunității. Femeile sunt mai buni manageri, prin prisma faptului că sunt mai buni ascultători, mentori mai profunzi, cu îndemânare mai mare atunci când au responsabilități multiple. Reprezentantele sexului frumos au reușit să demonstreze că sunt capabile să conducă instituții de top și să activeze în domenii în care bărbații sunt majoritari. Noi, femeile, investim cu mai mare iscusință, fiind mult mai precaute, echilibrate, dar și mai curajoase în comparație cu omologii noștri masculini.

 

Pentru un lider, fie că este vorba despre femei, fie bărbați, organizarea, planificarea și discipina sunt ingredientele esențiale ale succesului.”, a mai explicat consilierul județean PSD, Cristina Popa.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristiana Surdu: Femeia lider are abilități interpersonale crescute: interpretează mai precis situațiile și oamenii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole