Cristina Stocheci: Tinerele trebuie încurajate să își dezvolte aptitudinile de lider și să își exprime opiniile

de | 08.03.2023 08:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Scena politică nu mai este de mult timp doar o arenă a bărbaților. Femeile au ieșit, din culise, în lumina reflectoarelor și au adus cu ele puterea, răbdarea și ambiția care le caracterizează. Una dintre doamnele Argeșului care este o voce a comunității în Parlamentul României este senatorul PSD, Cristina Stocheci. Empatică și proactivă, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, actualul senator Crisina Stocheci a fost medic în zona cea mai solicitantă, cea a urgențelor. Cu o capacitate rapidă de răspuns, modelată prin prisma profesiei, și o putere mare de adaptare, a reușit să urce profesional, fiind promovată pe importante funcții de management instituțional, ca director al Serviciului Județean de Ambulanță și al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș. Din 2016, este senator al României, mereu prezentă în mijlocul argeșenilor, la evenimentele importante din viața cotidiană a județului.

În perspectiva sa, succesul unui om, indiferent că este femeie sau bărbat, este conturat de un set de calități-cheie care să îl caracterizeze, precum perseverenţă, profesionalism, flexibilitate și obiective clare, alături de puterea de a nu renunța la prima piedică ieșită în cale. Consideră că femeile, pe lângă rolul major pe care îl au în familie, și-au asumat să facă performanță atât în mediul public, cât și în cel privat, beneficiind de oportunități și avantaje la fel ca bărbații.

”Succesul nu vine de azi pe mâine, nu înseamnă că ieri te-ai apucat de treabă și azi ai reușit! Succesul, în orice domeniu, are în spate mulți ani de muncă, pregătire, căutare, eșecuri. Viața nu este un drum lin, ci unul cu multe răspântii, așa că adaptarea este o cheie importantă în împlinirea obiectivelor tale.”, ne explică senatorul PSD, Cristina Stocheci.

Pentru a ne simți împliniți, profesional și personal, ar trebui să căutăm constant oportunități de dezvoltare. ”Nu trebuie să aștepți să vină cineva să te împingă de la spate și să îți valorifice aptitudinile. Trebuie să fii orientată tu, ca femeie, către descoperirea și depășirea limitelor, către formare și reformare, dacă este cazul, pentru a îți deschide noi orizonturi, pentru a cumula informații noi și a fi independentă.”, este de părere Cristina Stocheci.

Cristina Stocheci2 - Cristina Stocheci: Tinerele trebuie încurajate să își dezvolte aptitudinile de lider și să își exprime opiniile

Egalitatea de gen în societatea românească începe să fie aplicată, dar mai sunt destul de multe prejudecăți de dărâmat.

”Mai sunt bărbați care nu cred că femeile le pot fi parteneri egali. De aceea femeile, fie ele mame, manageri, colege, parlamentari, trebuie să încurajeze tinerele să se implice, să își dezvolte abilitățile de lider, să creadă în forțele proprii, să gândească critic și să își expună opiniile. Trebuie să avem modele solide din toate domeniile, femei care vor să aducă schimbări în bine, fără a avea în subsidiar o sete de putere, modele care să servească generațiilor viitoare, tocmai pentru ca această egalitate de gen să devină o realitate și să nu mai fie un deziderat.”, a mai adăugat senatorul argeșean, Cristina Stocheci.

Leadershipul la feminin îmbracă mai multe aspecte, comparativ cu cel la masculin, explică senatorul PSD Cristina Stocheci. În timp ce un manager bărbat este orientat către rezultate și cifre, o femeie manager arată empatie, creativitate și pune accent pe echipă și colaborare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristina Popa: Nu există lift care să te ducă la succes, trebuie să folosești scările!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristina Stocheci

Ultimele articole