Cristina Stocheci: Intrarea PSD la guvernare a oprit prăbușirea economică din ultimul trimestru al anului trecut

de | 02.05.2022 16:44 | Administrație, Național, Politic

PSD continuă să ofere argumente pentru care, în opinia sa, ar fi salvatorul acestei guvernări alături de PNL. Potrivit senatorului Cristina Stocheci, PSD este cel care a menținut echilibrul economic în toată această perioadă plină de frământări.

Intrarea PSD la guvernare a oprit prăbușirea economică din ultimul trimestru al anului trecut și a readus stabilitatea în economia națională. În contextul mai multor crize suprapuse, Ministerul Finanțelor condus de PSD a reușit să mențină echilibrul economic, în ciuda pandemiei, a războiului din Ucraina și a crizei din sectorul energetic.”, a declarat senatorul argeșean.

Potrivit parlamentarului PSD, din execuția bugetară pe primul trimestru se desprind două concluzii importante:

1. Creșterea substanțială a investițiilor din fonduri europene. România folosește fondurile europene pentru a se dezvolta și pentru a combate efectele negative care afectează economia. Investițiile din fonduri UE reprezintă aproape 60% din totalul investițiilor publice.

2. O bună guvernare poate lua măsuri sociale de sprijin pentru populație, fără a afecta echilibrul economic și bugetar. Este desființată teza austerității a guvernărilor de dreapta care susțineau că nu se pot lua măsuri sociale, pentru că ar afecta echilibrul macroeconomic.”

Senatorul Cristina Stocheci a venit și cu exemple:

+70% la cheltuielile din proiectele cu finanțare externă (inclusiv subvențiile din agricultură din fonduri UE) – total 9,3 miliarde lei.

+67,4% sumele rambursate de UE pentru România – total 8,39 miliarde lei.

+4,3% la investițiile publice (din surse interne și externe) – total 8,41 miliarde lei.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Deputatul Adrian Miuțescu – vizită la Dacia cu Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole