anchetaonline.ro

Deputatul Adrian Miuțescu – vizită la Dacia cu Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților

de | 05.05.2022 11:38 | Știri, Județean, Politic

Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților a efectuat miercuri o vizită de lucru la Uzina de Automobile Dacia, din Mioveni. Din comisie a făcut parte și deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei.

Parlamentarii au discutat cu reprezentanții conducerii Dacia, pe teme actuale, având în vedere situația generată de războiul din Ucraina, restricțiile impuse Rusiei, suprapuse peste criza de semiconductori, care au produs efecte asupra industriei și mediului economic.

Deputații din Comisia pentru Industrii și Servicii au vizitat apoi secțiile montaj, motoare și presaj.

Reprezentanții Dacia au cerut în repetate rânduri prelungirea Kurzarbeit, măsură de sprijin a angajaților și angajatorilor, introdusă de Guvernul Orban în timpul pandemiei de coronavirus. Modelul nemțesc Kurzarbeit presupune subvenţionarea de către stat a timpului redus de muncă.

Amintim că, încă de la începutul anului, grupul parlamentarilor Forța Dreptei a inițiat un proiect de Lege pentru continuarea programului Kurzarbeit, care înseamnă susținerea, în alte situații decât starea de urgență/asediu/alertă, a angajatorilor și a angajaților prin suportarea, de către Guvern, a 75% din salariul aferent orelor de reducere a programului de lucru.

Spre deosebire de șomajul tehnic, care presupune ca angajatul să fie scos din activitate, având contractul suspendat temporar, kurzarbeit permite continuarea activității cu un program redus de muncă în condițiile reducerii comenzilor sau afectării a minimum 10% dintre angajați.

 

la uzina

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: