Ion C. Brătianu- comemorat de Forța Dreptei Argeș

de | 04.05.2022 17:55 | Știri, Județean, Politic

 

Astăzi se împlinesc 131 de ani de când s-a stins din viață unul dintre întemeietorii României moderne, marele om politic, Ion C. Brătianu, fondatorul “dinastiei de la Florica”.

O delegație a partidului Forța Dreptei, condusă de deputatul argeșean Adrian Miuțescu și deputatul de Timiș, Claudiu Chira, membri fondatori ai formațiunii politice, a depus o coroană de flori la capela Brătienilor de la Schitul Florica, din Ștefănești.

 

de forta dreptei

Membrii Forța Dreptei s-au recules la căpătâiul lui Ion C. Brătianu, vizitând apoi Muzeul Național Brătianu, aflat în imediata apropiere a capelei.

Ion C. Brătianu s-a dedicat modernizării statului, după ce România a devenit regat, în anul 1881.

În timpul guvernării sale a fost revizuită Constituția din anul 1866, a fost înființată Banca Națională a României, a fost dezvoltată o rețea de căi ferate și șosele, iar industria a fost încurajată permanent. Ion C. Brătianu a avut o activitate guvernamentală impresionantă, deţinând cel mai lung mandat de prim-ministru al României până în perioada comunistă.

 

de miutescu

 

Și-a folosit relațiile pe care le legase cu mai multe familii europene pentru a obține numirea unui principe străin pe tronul Principatelor, în persoana lui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.

S-a stins din viață pe 4 mai 1891, la reședința din Florica.

 

de miutescu

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei | Ion C. Brătianu