anchetaonline.ro

Farmaciile Eva devin Dr. Max

de | 04.05.2022 19:00 | Știri, Economic, Județean, Național

Dr. Max înghite un lanț autohton. Una dintre puținele rețele locale de farmacii, Eva Medical Farm, care a fost înființată în 1995, și-a încheiat activitatea, conform anunțului oficial făcut pe data de 8 aprilie, de către administratorul firmei, Aurel Rădulescu. În locul celor cinci farmacii Eva aflate în Pitești vine Dr. Max, care este în proces de amenajare a spațiilor.

Tranzacția a fost autorizată pe data de 4 aprilie de către Consiliul Concurenței, iar, așa cum se arată în informarea publicată pe site-ul oficial cumpărătorul este Sensiblu SRL, care activează pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice și care operează lanțul Dr. Max.

„Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care: domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producția şi distribuția produselor alimentare congelate, mass-media, distribuția de cărți, jucării şi produse cosmetice etc.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Cele cinci farmacii achiziționate activează la nivelul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice şi sunt localizate în municipiul Piteşti, județul Argeş.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.”, se arată în informarea Consiliului Concurenței.

La nivel național sunt 166 de farmacii sub denumirea de Sensiblu şi 518 farmacii sub brandul Dr. Max ce activează sub umbrela companiei care a achiziționat Eva Farm

Firma argeșeană care a fondat și dezvoltat Eva Farm a avut farmacii doar în municipiul Pitești, fiind situate în următoarele zone: vizavi de Casa Cărții, pe str. Sf. Vineri, în cartierul Tudor Vladimirescu, lângă Spitalul Județean și în Trivale.

Farmacia Eva care se afla în apropierea Casei Cărții era una dintre puținele care aveau și laborator cu personal specializat pentru preparate farmaceutice, care, din păcate, nu va fi menținut de noii proprietari.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești