anchetaonline.ro

O primărie este datoare la lăutari! Microbuzele școlare din localitate- scoase la licitație

de | 04.05.2022 19:26 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Situație fără precedent în România! O primărie din județul Vâlcea este datoare la o trupă de lăutari din Satu Mare, după ce în anul 2013, artiștii au cântat la Ziua Comunei, dar nu ar fi fost plătiți.

Este vorba de Primăria din comuna Sutești, care este executată silit, iar acum i-au fost scoase la licitație chiar și microbuzele școlare din localitate. Astfel, elevii din comuna vâlceană, nu vor mai avea cum să ajungă la școală.

primaria sutesti - O primărie este datoare la lăutari! Microbuzele școlare din localitate- scoase la licitație

Foto Vocea Vâlcii

Potrivit edilului localității, Alin Dumbravă, suma inițială pe care insituția trebuia să o plătească lăutarilor, acum 9 ani, era de 25.000 de lei, însă, în prezent, datoria a ajuns la 520.000 de lei, din cauza penalităților prevăzute în contractul încheiat cu trupa respectivă.

Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria, a transmis primarul comunei, potrivit Agerpres.

Pentru a scăpa insituția la cârma căreia se află de această datorie, primarul a propus plata eșalonată, însă formația nu a acceptat această variantă, solicitând să primească toți banii cuveniți.

Astfel, executorul a scos la licitație mai multe bunuri ale primăriei, utilaje, mașini, dar și cele două microbuze folosite pentru a transporta elevii din localitate la școală.

Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate”, a declarat primarul din Suteşti, potrivit Agerpres.

140 de elevi s-ar putea afla în situația de a merge pe jos la școală. Primarul a adăugat că deocamdată nu a găsit o rezolvare a acestei situații.

Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria”, a transmis primarul din Sutești.

Foto Antena 3

Creşterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim nu va fi impozitată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sutești