30.000 lei pentru hrana refugiaților ucraineni din Argeș

de | 04.05.2022 14:58 | Știri, Administrație, Județean

Gazdele refugiaților din Ucraina urmează să primească banii pentru hrana pe care le-au asigurat-o acestora.

La finele săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a virat către unitățile administrativ-teritoriale sumele solicitate pentru asigurarea hranei cetățenilor veniți din zona de conflict. Următorul pas va fi distribuirea sumelor aprobate de către primării către beneficiari, adică persoanele fizice care au găzduit refugiați.

Pentru luna martie, suma totală care a fost decontată este de circa 30.000 lei și acoperă doar costul hranei, adică 20 lei/zi/persoană. Pentru plata cazării se alocă 50 lei/zi/persoană, însă deocamdată nu s-a făcut plata și pentru acest serviciu, urmând să se deruleze procedurile și în acest sens. Suma decontată ar acoperi necesarul a circa 100 de persoane care au tranzitat Argeșul sau au rămas să locuiască aici.

Banii merg către argeșenii care găzduiesc ucraineni, nu direct către cetățenii refugiați

Conform informațiilor furnizate de către Instituția Prefectului Argeș, în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni, cei care adăpostesc cetățeni refugiați din zona de conflict trebuie să depună o cerere la Primărie prin care să solicite decontarea. „În această cerere va trece numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care provin și perioada pentru care solicită banii necesari pentru hrană.

Cererea va fi însoțită de:

– o declarație pe propria răspundere care să confirme realitatea informațiilor din cerere;

– copia actului de identitate al solicitantului și actele care atestă dreptul de folosire a locuinței în care sunt găzduite persoanele.

Decontarea se face pentru luna precedentă, nu pentru cea în curs. Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință.

Persoana care primește banii poate alege fie să îi fie virați într-un cont bancar, fie să îi ridice numerar, de la autoritatea publică locală.

Pentru decontarea cazării nu există încă metodologia de aplicare, este în procedură de aprobare prin hotărâre de guvern.”, se arată în comunicarea Prefecturii Argeș.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Informații utile argeșenilor care găzduiesc persoane venite din Ucraina

Informații utile argeșenilor care găzduiesc persoane venite din Ucraina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Instituția Prefectului | Ucraina