Informații utile argeșenilor care găzduiesc persoane venite din Ucraina

de | 07.04.2022 10:57 | Știri, Județean

  • Există multe întrebări în spațiul public legate de modul în care pot fi obținuți banii pentru decontarea cheltuielilor cu hrana persoanelor venite din zona de conflict din Ucraina.

În primul rând, trebuie menționat că nu persoanele în cauză primesc acești bani, ci cei care îi găzduiesc.

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a precizat faptul că în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni, la primăriile pe raza cărora sunt găzduite persoanele, proprietarul locuinței în care stau trebuie să depună o cerere prin care să solicite decontarea.

De menționat că în această cerere va trece numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care provin și perioada pentru care solicită banii necesari pentru hrană.

Cererea va fi însoțită de:

  • o declarație pe propria răspundere care să confirme realitatea informațiilor din cerere;
  • copia actului de identitate al solicitantului și actele care atestă dreptul de folosire a locuinței în care sunt găzduite persoanele.

Decontarea se face pentru luna precedentă, nu pentru cea în curs iar cererea se va depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință.

Persoana care primește banii poate alege fie să îi fie virați într-un cont bancar, fie să îi ridice numerar, de la autoritatea publică locală.

Pentru decontarea cazării nu există încă metodologia de aplicare, este în procedură de aprobare prin hotărâre de guvern.

 

Permisul de ședere cu protecție temporară

În legătură cu obținerea permisului de ședere cu protecție temporară este bine de știut că de acest lucru se ocupă Serviciul pentru Imigrări al județului Argeș. Pentru cei interesați numărul de contact este 0248/222328.

La acest număr de telefon se face o programare pentru ziua și ora la care să vină la Serviciul pentru Imigrări, persoanele care au nevoie de permisul de ședere.

Aceștia vor completa o cerere, li se vor face poze și li se va elibera un document în care vor fi trecute:

a) numele şi prenumele;
b) data naşterii;
c) cetăţenia;
d) sexul;
e) starea civilă;
f) situaţia familială;
g) legăturile de familie;
h) adresa în România, în măsura în care aceasta este cunoscută.

Documentul le permite să rămână în țara noastră pentru 12 luni și este util și pentru obținerea unui loc de muncă.

 


Citește de asemenea pe anchetaonline.ro

refugiati Ucraina

IMPORTANT! Ce obligații au argeșenii care adăpostesc refugiați ucraineni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu | Ucraina