Ministrul Justiției din Republica Moldova a fost în Argeș

de | 26.04.2024 17:12 | Județean, Administrație, Politic

Minsitrul Justiției, Alina Gorghiu, a venit, astăzi, în Argeș, cu ministrul Justiției din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru. Programul deplasării a cuprins o vizită la Penitenciarul Mioveni, discuții cu avocații și notarii din Argeș, apoi procesul simulat de la Curtea de Apel Pitești și câteva momente cu ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Vă reamintim că joi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut o primă serie de discuţii cu omoloaga sa din Republica Moldova Veronica Mihailov-Moraru despre faptul că instituţia pe care o conduce va furniza experţi pentru aderarea la UE a ţării vecine.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

”#LaPasPrinArgeș cu Veronica Mihailov-Moraru, ministra justiției din Republica Moldova.

Programul a fost full:

Dimineața, vizită la Penitenciarul din Mioveni. Investițiile în sistemul penitenciar sunt o necesitate, iar aici, la Mioveni, urmează să se construiască aproape 200 de locuri noi de detenție. Mulțumesc, directorului general al ANP, Dan Halchin și directorului de la Mioveni, Patric Ghebaru!

Au urmat discuții bune cu avocații și notarii din Argeș despre cum sunt profesiile juridice și despre extinderea protocolului de cooperare pentru educație juridică cu omologii din Republica Moldova.

A urmat procesul simulat de la Curtea de Apel Pitești. În rolurile principale au fost tineri de la Liceul I.C. Brătianu. Tema a fost una de mare actualitate: traficul de droguri. Iar tinerii au avut pledoarii impecabile.

A fost o onoare să avem câteva momente de excepție cu ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Am ascultat și câteva melodii interpretate de Corala Bărbătească a Arhiepiscopiei.

Mulțumesc, Veronica, pentru aceste zile!

Mulțumesc și președintei Curții de Apel Pitești, Raluca Emilia Trandafir, decanului Baroului Argeș, Dragoș Niculescu și reprezentantului Camerei Notarilor în Consiliul Uniunii, Marin Cârstoiu”, a transmis ministrul Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Cred că locul Republicii Moldova este lângă România – în UE

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției