WhatsApp USR +18. Dialoguri sexiste despre fata primarului din Cocu și despre o fostă colegă de partid

de | 07.04.2022 11:00 | Știri, Importante, Pitești, Politic

  • În mod normal, grupurile de WhatsApp reprezintă un spațiu privat. Când ești un partid însă, iar membrii inițiază tot felul de grupuri, discuțiile de acolo riscă să devină publice dacă unii se simt lezați de conținutul dialogului.
  • Așa se face că ne-a parvenit pe adresa redacției o serie de capturi de ecran de pe grupul de WhatsApp al USR denumit… „Poiana”, un fel de loc unde membrii poartă discuții mai puțin formale. Inclusiv discuții misogine și deloc măgulitoare pentru cele luate în colimator.

Alexandra, una dintre fetele primarului comunei Cocu, a fost luată în colimator, în contextul în care unii useriști susțin că ar fi mai sexy decât o fostă colegă de-a lor, căreia îi spun „Prințesica”.

„Nu a văzut pe frumoasa (n.r. cuvânt care nu poate fi redat), fata primarului PSD de la Cocu” – spune unul dintre useriști.

Un altul apreciază că fata primarului „dansează bine la bară” și că „o bate la curul gol pe Prințesică”.

Cine este prințesica? Numele acesteia nu este pronunțat, dar i se postează niște fotografii pe grupul de WhatsApp care au fost blurate.

„O fi Alina Gorghiu” – își dă cu părerea un userist, în glumă. Nu e Alina Gorghiu, dar e cineva al cărei prenume este Alina – sugerează un altul. Din discuții mai reiese faptul că prințesica i-ar fi scos din sărite pe membrii USR, pe vremea în care încă se afla în partid și insista cu propunerea „să facem noi ceva cu ambroziile”.

Discuțiile misogine continuă cu observații,,, băiețești despre cum ar putea resuscita fata primarului din Cocu echipa FC Argeș

O doamnă vizibil deranjată, intervine, la un moment dat în discuție: „Domnilor, înțeleg că suntem pe Poiana, dar genul acesta de comentarii sunt jignitoare și suburbane. Cred că uitați că suntem și femei aici. Pe mine mă fac să mă simt cel puțin incomod. Imaginați-vă că fiica, sora sau soția dumneavoastră ar fi tratată astfel pe alte grupuri.” spune „Rodica”.
Chiar și după această intervenție, comentariile cumva batjocoritoare la adresa „Prințesicăi” pe WhatsApp au continuat.

Și fosta prefectă Emilia Mateescu a aruncat un… zâmbet pe WhatsApp

Și… „prinții” au fost luați în colimator. Printre ei se numără arhitectul Dragoș Alecsandru, fost userist, despre care membrii grupului spun că nu ar lăsa pe mâna sa de arhitect nici măcar proiectarea unui coteț.

„Șterge mai bine rahatul ăsta!”, scrie un schimbător de replici în dreptul unui articol postat, cu poza și o declarație a lui Dragoș Alecsandru.

Printre membrii care întrețin genul acesta de dialog se numără Cătălin Beldiman, un apropiat al conducerii USR Argeș, Cosmin Enescu (jurist care s-a aflat în cărți, la un moment dat, pentru funcția de secretar general al Prefecturii Argeș) și un anume „Jean”. Chiar și fostul prefect, Emilia Mateescu, intervine cu un emoticon zâmbitor după o postare din grupul de WhatsApp, în care se spune că fata primarului din Cocu e tunată, sora ei e angajată la Consiliul Județean Argeș iar mama, la Primăria Cocu.

  • Nu avem de gând să facem pe moralizatorii și nici să fim ipocriți, întrucât fiecare, în discuțiile private cu apropiații, facem referiri sau etichetări fără perdea, mai mult sau mai puțin răutăcioase ori subiective (cu excepția sfinților). În cazul de față însă un filtru al cenzurii era mai mult decât indicat; nu neapărat pentru că există riscul ca discuțiile să fie făcute publice, ci pentru că, așa cum sublinia unul dintre membrii, genul acesta de discuții nu este nici onorant, nici confortabil pentru cei care asistă la conversație.

Este de remarcat faptul că cei mai mulți membri ai grupului de WhatsApp s-au abținut de la comentarii, semn că nu au fost în asentimentul… vorbăreților.

IMPORTANT! Președintele USR Argeș, senatorul Narcis Mircescu, ne-a declarat că grupul respectiv era unul informal, de discuții libere și nemoderat, așa cum sunt grupurile oficiale ale USR Argeș. Acesta nu a negat conversațiile, dar pentru că și în opinia sa s-a depășit o limită chiar și în contextul unei discuții mai puțin formale, s-a luat decizia ca grupul să fie desființat după apariția acestui material de presă în ediția printată Ancheta.

Alexandra de la Cocu – făptura ca a încins mințile USR-iștilor

Nu am putut afla cu exactitate cine este Prințesica afectată de ambrozie, dar pe Alexandra de la Cocu am găsit-o rapid, rețelele de social-media fiind o baltă infinită de postări ale tinerei fiice de primar.

Alexandra Tucă este, întradevăr, o apariție care fură ochii publicului cecetăror, fiind – în egală măsură – bucuroasă să își expună înzestrările de la Mama Natură  pe toate profilele pe care le gestionează în rețelele de socializare.

Și are ce expune!, după cum se poate vedea în biblioteca media de mai jos care reprezintă o fărâmă din sutele de imagini ale tinerei, postate din destinații care mai de care mai exotice. Și imaginile (sursa foto: Social Media Alexandra Tucă), și destinațiile:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș | Cosmin Enescu | Emilia Mateescu | Narcis Mircescu | PSD